ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГласовеМнения

Росен Плевнелиев: В историята не се влиза по поръчка

С магистрали не се остава в историята, смята президентът

Силният лидер не изолира народа си, не го залива с фалшифи новини и не го окупира със себе си, това каза пред  близо 80 души публика в Пловдив президентът Росен Плевнелиев. Той гостува като посланик на добра воля на Американския университет в България тази вечер, за да представи визията си за лидерите на бъдещето в тематична среща.

Лидерът на новото време дава път на принципите, а не на интересите, заяви Плевнелиев и добави, че в последните години е видял тъкмо обратното. „Хиляди пъти съм говорил с министър-председателя Бойко Борисов, който казва „аз ще остана в историята с магистралите.“ Не, няма да останем в историята с магистрали! Магистралата е техниката – тя е като хардуера. Важното е как ще се надгради над техниката", обясни Плевнелиев.

По думите му, в историята не се влиза по поръчка, тя се утвърждава от всяко следващо поколение.

Пред кмета на Пловдив, заместиници, районни кметове, съветници и младежи Росен Плевнелиев говори кои са факторите, изграждащи лидера, в днешното динамично общество, както и кои са предизвикателствата пред лидера в условията на глобализация, миграция и дигитализация.

Очаквайте подробности по темата. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина