ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Изпод тепетоМнения

Решено: Собственичката на Лекси трябва да запази оцелялото от къщата на „Цар Асен”

Жанет Павлова е отнесла административно наказание от 5 хиляди лева за незаконното бутане на паметника на културата

Собственичката на веригата Лекси- бизнесдамата Жанет Павлова, трябва да запази автентичните останки от полусъборения по незаконен начин паметник на културата на ул. „Цар Асен”. Това е решила експертната комисия преди няколко дни. Павлова трябва да съхрани оцелялото и да го имплантира подобаващо в проекта си, който преди нерегламентираното събаряне на архитектурната перла бе одобрен от НИНКН и според който трябваше да запази цялата фасада на сградата. Заради извършеното нарушение с недвижима културна ценност, бизнесдамата е отнесла административно наказание от 5 хиляди лева, наложено от Министерството на културата. Под тепето ще продължава да следи темата и ще съблюдава бъдещите дейности на улица „Цар Асен”.  

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

  1. Wooowww!!! Каква тежка глоба, горката женичка. Буташ паметник и плащаш 5000 лв. Това не е ли подиграФка?!Истинска гавра… Това беше една от най-красивите сгради. Нека да кажат кои са тези членове на тази ЕКСПЕРТНА комисия и колко са кешаутнали от Жанет Павлова.

  2. … pri tezi smeshno niski globi, business-menite-SPEKULANTI shte prodalzhavat da unishtozhavat kulturno-arhitekturnoto nasledstvo na Plovdiv, v porjadakat na 500000 do 1 milion leva e streskashto, togava njakoi pechelbari shte se pozamisljat, dali da ne si izdignat metalo-staklenite dvorzi na kara, izvan grada…

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина