ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
БългарияНощна смяна

Африка превзе Пловдив в Пловдив джаз фест

Публиката изнуди Ричард Бона за втори бис

Паулина Гегова

Наричат го африканският Стинг и не случайно. Ричард Бона е изключителен джаз музикант с афинитет към корените си, които вкарва в музиката си с лекота. Камерунският басист пристигна в България за първи път, но се чувстваше като у дома си. Заедно с групата си, забавляваха пловдивската публика на световно ниво. От акордите, през пеенето, до изтънченият хумор, с който се закачаха. Шегите, вързани с държавата ни преобладаваха, но те бяха изпълнени с любов и благост.

Надиграване присъстваше не само между него и публиката, но и между него и музикантите му, които му отговаряха подобаващо и с усмивка. Ритмите на бибопа им се съчетаваше много плавно с африканските елементи, които преливаха от вуду до ню фюжъна на кубинския жанр.

Бона се вдъхновява от спомена за робите, пристигащи в Куба. Употребява общия език манде, превръщайки го в интернационален. Проговори дори на български, макар че призна трудността му.

Освен музикантите, акомпанимент му бяха и гласовете на зрителите, които не се засрамиха да припяват, заедно с него, поемащи ролята на масови беквокали. 

Цялата статия може да прочетете на КАПАНА.БГ

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина