Градът

Еколози стягат акция пред РДНСК заради зоологическата градина

Събитието ще е артистично, но ако институциите не се задействат сме готови и на гражданско неподчинение, анонсират те

Природозащитниците в Пловдив продължават активните си действия си срещу строителството на зоологическата градина и сечта на дървета в парк Отдих и култура.  Те организират артистична акция пред РДНСК- Пловдив в понеделник, с която ще попитат институциите дали ще реагират срещу незаконните според тях дейности на общината в парк Отдих и култура. „Граждани ще разиграят предрешения мач „Изчезващата градска зеленина“ срещу „Общинска администрация“.  Повод за акцията е продължаващия незаконен строеж на зоологическа градина, който застрашава съдбата на целия парк „Отдих и Култура“, защото е променена фунцкията на цялата територия на парка от зона за озеленяване в зона за спорт и атракции.  Чак след акцията за граждански контрол на място в сряда на 29-ти, се появи информационна табела, повече от месец след започване на строежа. Но това не отменя факта че всичко, което се случва там, е незаконно и обжалвано в съда”, анонсират от групата еколози.

Те припомнят, че почти месец измина и от сигналите на неправителствени организации до РДНСК-Пловдив за незаконен строеж. Засега единственото предприето  действие е прехвърляне на писма. Изискваме незабавна проверка на всички документи около този случай и спиране на строежа, подчертават активистите. Това е началото на унищожаването на парк „Отдих и Култура“, незаконно промененият общ устройствен план на града предвижда до 80% застрояване на територията. Не го ли спрем сега, рискуваме 450 декара гора. Все още не сме загубили чувството си за хумор и планираме спокойна и артистична акция. Ако не последват незабавни действия сме готови и на гражданско неподчинение, допълват природозащитниците.

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

8 коментари

  1. И сербез, ти ли ще ми говориш за природозащита бе олигофрен, пикливите ти кучета всеки ден ми се облекчават на улицата и серат навсякъде, дали им е добре да ги държиш на тъмно затворени и вързани!!! Подкупна подлога, иска ми се всички да Ви разберат що за стока сте утайки!

  2. Вмирисаните отрепки за пореден път се опитват да прилапат лесни парички. Миризливци! Изкъпете се, първо! Намерете си нормална работа и бъдете полезни на обществото! Сербезов ли си къв си не знам, просто умът ми не го побира как се излагаш толкова много, не ти отива на годините просто. Както и на другите 10-на човечета от сектата които те следват като някав водач.ЕДНО ПОЛЕЗНО НЕЩО НЕ СТЕ НАПРАВИЛИ, ЕДНО!

  3. Като дишаме мръсен въздух – инициирайте поставянето на филтри на кумините, по-високи данъци за старите и замърсяващи въздуха коли, електрически градски транспорт, направете от някое пустеещо поле парк или гора…дайте пример с нещо хубаво! Най-лесно е да се скача за парички по поръчка

  4. Ами защо не направите 1 парк, бе Зелени олигофрени?! Залесете някое поле, създайте гора, направете зелени масиви… Вие сте против всичко!!! Освен че посадихте от най-евтините фиданки за по 4 лв. в Тракия, които вече измряха, друго не знам да сте направили. Протестирайте срещу строежите на Гергов, излезте в медиите и т.н., вместо да протестирате срещу зоологическата, която е толкова чакана и желана от всички граждани на пловдив.

  5. Дишайте най- мръсния въздух в Европа! Гледайте как падат дърветата в Пловдив. Скоро ще си имате втори гребен канал на мястото на лонгозната гора, ще си имате зоопарк на мястото на гората от другата страна. Ще си имате и частни строежи на мястото на 140-те декара от Розариума, които минаха в частни ръце. Скоро и Гергов ще строи край Гребната, защото си има теренче и чака. Вече разрешиха застрояването до 80% в парка.“Зелената мафия“ Ви била виновна

  6. Ако е незаконно нямаша да го има. Само внушават въшливите си идеи! Наистина освен да искат пари по този грозен начин, друго не правят. Платени марионетки на Сербезов. Да направят по 1 градинка между блоковете, да засадят по 1 дърво, по 1 храст, да направят 1 парк за пример…. нищо не правят те – действат по поръчка. Зелени Лешояди – не еколози!!!

  7. Как не измислиха един зелен проект тези еколози?! Освен да протестират правят ли нещо друго?! Да вземат едно дърво да засадят в междублоковите пространства вместо да мрънкат и да изнудват общината за пари

  8. Аман от изнудвачи! Няма ли кой да им плати най-накрая, за да получат своето и да престанат да спъват този прекрасен проект за модерна зоологическа градина в нашия прекрасен град?!?! Кажете колко искате и си отворете сметка – ще организираме дарителна акция!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина