ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Градът

Старт на изграждането на велоалеите

48-те километра мрежа за колоездачи готова до есента

Картата на веломрежатаСтартира изграждането на 48-километровата веломрежа в Пловдив. След близо едногодишна работа по документацията и процедурите започва и същинската строителна дейност по една от най-големите части от Транспортния проект на града. Първата копка е предвидена за 28 януари, като се очаква цялото трасе от велоалеи да бъде завършено най-късно до края на октомври.  С тях Пловдив ще е велостолицата на България. В проекта са включени и 11-те километра съществуващи алеи за колоездачи, които ще бъдат рехабилитирани. Новите велошосета ще са 37 километра. С реконструкцията на планираните за ремонт булеварди с 30-милионния кредит общата дължина на мрежата ще стане над 65 километра.

Изпълнителите от Велоалеи Пловдив 2013 стартират с рехабилитацията на съществуващата мрежа. Предвидено е изграждане на нови бордюри, антипаркинг ленти, сигнализации, 660 велостоянки с около десет паркинг места за колела, които ще бъдат разположени на цялата територия на града. Общата стойност на проекта е 15 милиона лева. Над 90 процента от финансирането идва от Европа.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. това е много радостно-15 милиона?? А за подлеза на централна гара? Може би сме в „КОНКУРЕНЦИЯ“ със софийската гара-срам и позор-да ти се отще да пътуваш!

  2. Има ли информация от кои велоалеи ще се започне, или всички накуп? Според мен още преди края на лятото могат да се пуснат някои, то тогава се карала колело, не зимата.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина