ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Градът

Мини горичка цъфна до Гранда

Засадиха 50 дръвчета в новото зелено пространство по Капитан Райчо

Няколко вида бор, ела и смърч, вечнозелена магнолия и туя озеленяват градската среда

Мини горичка разцъфтя днес на обяд до търговски комплекс Гранд на Капитан Райчо. Само на метри от гигантската бетонна конструкция на магазина бе изграден тотален негов контрапункт. Администрацията на район Централен, воглаве с кмета й Георги Титюков, зам.-кметът Петър Зехтински, десетки доброволци, екипа на БГ Радио, хора от квартала и бригади на Паркове и градини и на Каменица засадиха 50 млади дръвчета в клетата до скоро градска зона в близост до магазин Евмолпия. Там вече съжителстват няколко вида иглолисни дръвчета, туя, лилаво дърво и вечнозелена магнолия. Титюков развъртя лопатата заедно със сина си и Зехтински, за да вкоренят в земята сребрист смърч.

Тук вече е изградена детска площадка, скоро ще има маса за тенис и маси за шах и табла със специални пейки. Мини ботаническа градина има в станцията на Министерството на околната среда и водите. Сега остава само хората да пазят дръвчетата, тъй като много от новозасадените от Паркова и градини фиданки не оцеляват, каза на място Георги Титюков.  Вечно зелена магнолияСуматохата не пречеше на възрастен човек, който четеше вестника си

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

  1. За тиу-те не коментирам – не ги харесвам. Важното е, че децата има вече къде да си играят. И много се радваме на иглолистните растения – мирише на борче и е приятно, а като пораснат ще има и по-голяма сянка. То сянката да ни е проблема!!! Ако не е сянката – друго щеше да е – мрън – мрън да има… Хората така или иначе са все недоволни

  2. да, всички сме против туи-те! Но е много по-добре да има вечнозелени магнолии или иглолистни, за да е красиво и зимата. Стига с тези широколистни – липи (от които хората имат много алергии), гонко (което смърди ужасно), акация (която прави много боклуци) и т.н. Ние от блока сме за повече иглолистни и сме доволни!

  3. И пак от тези тъпи туи, които в 90% изсъхват! И защо не се засаждат широколистни дървета, които предпазват доста повече от прашен и мръсен въздух? А тъпанари???!!!Ей, не нядоха се!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина