ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Актуално

60 хиляди души от цялата страна се очакват на Нощта на музеите и галериите

 Над 120 събития и специална програма в 10-ото юбилейно издание на фестивала
 
 60 хиляди души от Пловдив и цяла България се очаква да събере тазгодишната специална Нощ на музеите и галериите. Специална, защото е юбилейна десета подред.  
За десетте си години бурен живот събитието излезе от традиционните експозиционни пространства, за да обхване театри, кина, клубове, барове и градска среда. За поредна година тази програма е подпомогната от фонд „Специални проекти“ създаден от фондация „Отворени изкуства“ съвместно със съорганизаторите Община Пловдив и фондация „Америка за България“.
 
В първия ден акцентът ще бъде върху традиционните участници – над 20 общински, държавни и частни музеи и галерии, които планират за събитието специални изложби, концерти и представяния. Във втория фестивален ден ще се включат над 30 участника в програмата Култура и клуб – театри, университети, читалища, книжарници, клубове, барове, ателиета, работилници и други алтернативни пространства за изкуство.

В програмата Град и публични пространства в двата дни на Нощта ще се проведат изложби, концерти, акции, спектакли и представяния. На различни локации организаторите са планирали и специална програма за деца, които през целия уикенд ще забавлява най-малките. Освен пловдивските културни организации, в програмата участват много от най-активните културни организации, събития и фестивали в страната, както и най-големите културни институти и центрове към посолствата на САЩ, Великобритания, Чехия, Австрия, Франция, Корея, Италия, Финландия и други.

По повод юбилейното издание на Нощ Пловдив 2014, фондация Отворени Изкуства  покани кураторския екип на фондация „Изкуство – Дела и документи“, който готви специална програма от събития на чуждестранни и родни артисти, свързани с характерните културни локации, включени в „Алтернативна карта на Пловдив“ (съвместен проект на фондация Отворени Изкуства и Архитектурно Студио 8 ½ ).

Входът за всички събития е свободен.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Ха дано да не е като миналата година, че „падна“ втората нощ…
    И си беше ужас де, щото след 21ч, няма градски транспорт и си беше ‘гледка’.
    То и заради това много хора не можаха да видят и първата нощ…

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина