ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Актуално

Анастас Константинов погребва Червеното прасе в Градската художествена галерия

Маестрото подрежда над 80 картини за първи път в ГХГ от четвърт век насам

Анастас Константинов се завърна с изложба в ГХГАнастас Константинов подрежда самостоятелна изложба в Градската художествена галерия. Това е нещо, неслучвало се в последния четвърт век. И по-точно от 1986 г., когато дръзките му творби биват забулени, а вернисажа му в ГХГ е закрити от комунистическата власт.

Днес той показва над осемдесет творби, сред които почти двадесет са подписани тази година. Картина номер едно с Дева Мария, е била нарисувана преди цели петнадесет години, но едва сега бива показвана за първи път на изложба. Може да видите и последната картина от така известната му поредица „Червените прасета”, а именно „Погребението на Червеното прасе”- ярка политическа символика на Анастас със завръщането му в Градската художествена галерия след 25 години.

В Пловдив има магия, художникът, известен по целия свят. Макар и да се разпростира от Япония до Аржентина и от Канада до Австралия, той все още твори в своето ателие в Пловдив и бясно споделя, че градът се нуждае от нещо по-добро, макар и временният дом на творбите му да е между високите стени на Градската художествена галерия. Изложбата му ще може да видите между 4.07 – 18.07 като входът е свободен.  

Света Богордица оживява пред публика на 15 годишнината от създаването си

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина