ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътКултураНовини

Стартира социалната кампания „Де е България“

Фондация Българска Памет, начело с нейния основател и председател д-р Милен Врабевски, стартират социалната кампания „Де е България“, посветена на българите от историческата ни диаспора – тези, които са останали извън пределите на страната не по свое желание. По време на кампанията екипът на фондацията ще запознае аудиторията с начина на живот и неподправената любов към България на българите от най-многобройните ни историческите диаспори – тези в Украйна, Молдова, Македония, Сърбия и Албания.

„Това е една забравена България, чието малко, но горящо огънче, е способно да се превърне в пламък, ако му бъде дадена възможност да стане пълноценна част от живота на страната ни“, разказва д-р Милен Врабевски за българската историческа диаспора. Тези негови думи описват и причината, поради която преди 14 години той се заема с каузата да помогне на тези българи да се чувстват като неизменна част от нашата държава.

Най-мащабният проект в подкрепа на тази кауза е традиционният семинар, който Фондация Българска Памет организира всяка година под формата на образователна инициатива за европейска интеграция на младите ни сънародници от историческата диаспора.

Още за кампанията на Фондация Българска Памет „Де е България?“ и нейните цели вижте в КАПАНА.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина