НовиниСпортСпортен Пловдив

Пловдивски колоездачи ни приближиха до Луната с 3317 км.

120 колоездачи се включиха във вело предизвикателството – да изминем заедно дистанцията от Земята до Луната. Професионалисти и любители въртяха педалите цял ден и изминаха общо 3317 км.

Километрите, изминати от всеки участник в инициативата, се сумират, за да се достигне до точната дистанция от 384 400 км. Стартът в Пловдив беше даден от кмета на район Тракия Костадин Димитров и главният изпълнителен директор на ДЗИ Коста Чолаков в 11:00 ч. до парк „Лаута“ ­– на кръстовището на улиците „Проф. Цветан Лазаров“ и ул. „Стоян Паразов“.

Уникалното спортно събитие „ДЗИ Вело“ предизвиква ентусиасти да преминат заедно разстоянието от Земята до Луната. Целта на предизвикателството е чрез колоездене, плуване, тичане и други спортни активности служителите от 6-те държави, в които белгийската КВС Груп присъства, подкрепени от приятели и партньори, да преодолеят точно 384 400 км. Всички включили се, прибавят своите километри към постиженията на Групата до момента. В края на предизвикателството километрите им ще бъдат монетаризирани за каузата „ДЗИ – история с бъдеще“ – висше образование за повече български деца. Програмата на застрахователната компания всяка година подпомага избрани  студенти в дългосрочен план чрез осигуряване на месечни стипендии  и покриване на таксите им за обучение в рамките на четири години  – до завършването на тяхната бакалавърска степен.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина