ГрадътНовини

Топлото време издърпва напред пръскането срещу комари в Пловдив

Обследват биотопите на кръвосмучещите насекоми, още през март започва пръскане   

Започва първото за годината пръскане срещу насекоми по утвърдения годишен график за обработка на публични обществени места. По план от началото на пролетта два пъти месечно се предвижда обработка срещу ларви на комари и два пъти срещу възрастни форми.

От ОП „Дезинфекционна станция“ информират, че при благоприятни метеорологични условия, в периода от 03.02.2020 г. до 28.02.2020 г. включително, ще се извърши  мониторинг на биотопите на комари на територията на  Община Пловдив.  При установяване наличие на ларви, ще се проведат необходимите дезинсекционни обработки.

Обследването включва следните водни площи: Канал от КАТ-Пловдив на запад и на север;  Канал до Карловско шосе; Канал  жк Тракия от Асеновградски надлез до Ягодовско шосе;  Биотоп в  кв. Прослав; канал  Рогошко шосе; Брегова зона по южното и северното течение на река Марица и около притоци; Гребен канал и Преливник.

Тъй като времето е топло експертите предлагат, че още през март ще се извършат първите пръскания. При провеждане на обработките ще се използват разрешени за употреба биоцидни препарати, в съответната препоръчителна доза и концентрация.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина