ГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Организират Виенския офицерски бал в Пловдив

Виенски-офицерски  бал в Пловдив  стягат спортен клуб Морски сговор” и танцов център „Ла Фамилия“.  Целта на организаторите е събитието да напомни за аристократичния и бохемски  дух на града, който в момента е Европейска столица на културата. Балът е посветен на благотворителна кауза в подкрепа на децата на служители от Бригада „Специални сили“, която се явява съорганизатор.

Ще има изложба ревю на бални облекла – офицерски парадни униформи, елегантни дамски рокли и мъжки бални костюми, дело на дизайнерите Стоян Радичев и Мариана Папаличева.

Това е едно напомняне за духа и стила на виенските балове, оставили отпечатък в културата на много държави, включително и България, коментира д-р Иван Соколов, президент на Елитен спортен клуб „Морски сговор“. Едно от най-старите сдружения в Пловдив възобнови успешно традицията на баловете през 2016 г., а от миналата година  в тях участват и офицерите от Бригада „Специални сили“.

Събитието ще събере над 140 гости от елита на града. Дрескодът е дълги рокли за дамите и официални костюми или смокинги за господата. Танците ще бъдат открити с валсове на Щраус, Шостакович и други композитори. В типичния за баловете стил са обстановката, а менюто е немного впечатляващо, защото се акцентира на благотворителната кауза. Разбира се, вечерта ще мине в забавления и приятни разговори, които ще родят нови идеи за следващите ни благотворителни каузи, добави д-р Иван Соколов.

Четвъртото издание на Виенския офицерски бал в Пловдив ще се състои на 17 януари вечерта в зала „Амбасадор“ на хотел „Тримонциум“.

 

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина