Преизбраха Йордан Иванов за градски лидер на ДСБ, номинираха го за кандидат-кмет на Пловдив

Гласове

Отчетно-изборното събрание на партията излезе с резолюция, според която сегашното управление на града работи против интересите на пловдивчани

Йордан Иванов бе преизбран за председател на ДСБ- Пловдив на отчетно-изборно събрание на партията, провело се вчера. Младият лидер на Демократи за силна България отново спечели доверието на съпартийците си, в присъствието на председателя на ПП ДСБ и съпредседател на Демократична България ген. Атанас Атанасов, и главният секретар на ДСБ Емил Мачиков.

Иванов направи отчет за дейността си в първия мандат, след което получи номинации за втори мандат като председател на пловдивската организация и като член на Националното Ръководство. Той бе преизбран за градски лидер с ясната заявка, че ДСБ следва да продължи опозиционното си поведение спрямо местната власт и активно да участва в изграждането на алтернатива на сегашното управление. Освен това Иванов бе номиниран от партията за кандидат-кмет на Пловдив за местните избори през 2019г.

Събранието прие и резолюция, според която ДСБ- Пловдив оценя сегашното управление на града ни, в т.ч. и мнозинството в Общински съвет, като икономическа коалиция, която работи против интереса на пловдивчани и дава мандат на председателя да води преговори за широка дясно-център коалиция, която да се яви на Местни изборите 2019 г. и да бъде алтернатива на сегашния порочен модел на управление в Пловдив, гласи прессъобщението от партийната централа след отчетно-изборното събрание. От там допълват, че ДСБ- Пловдив приветства усилията на градското ръководство за стимулиране на гражданското участие в местната политика.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.