Подтепето

гласове

29 Юни, 2018

Преизбраха Йордан Иванов за градски лидер на ДСБ, номинираха го за кандидат-кмет на Пловдив

Отчетно-изборното събрание на партията излезе с резолюция, според която сегашното управление на града работи против интересите на пловдивчани

Йордан Иванов бе преизбран за председател на ДСБ- Пловдив на отчетно-изборно събрание на партията, провело се вчера. Младият лидер на Демократи за силна България отново спечели доверието на съпартийците си, в присъствието на председателя на ПП ДСБ и съпредседател на Демократична България ген. Атанас Атанасов, и главният секретар на ДСБ Емил Мачиков.

Иванов направи отчет за дейността си в първия мандат, след което получи номинации за втори мандат като председател на пловдивската организация и като член на Националното Ръководство. Той бе преизбран за градски лидер с ясната заявка, че ДСБ следва да продължи опозиционното си поведение спрямо местната власт и активно да участва в изграждането на алтернатива на сегашното управление. Освен това Иванов бе номиниран от партията за кандидат-кмет на Пловдив за местните избори през 2019г.

Събранието прие и резолюция, според която ДСБ- Пловдив оценя сегашното управление на града ни, в т.ч. и мнозинството в Общински съвет, като икономическа коалиция, която работи против интереса на пловдивчани и дава мандат на председателя да води преговори за широка дясно-център коалиция, която да се яви на Местни изборите 2019 г. и да бъде алтернатива на сегашния порочен модел на управление в Пловдив, гласи прессъобщението от партийната централа след отчетно-изборното събрание. От там допълват, че ДСБ- Пловдив приветства усилията на градското ръководство за стимулиране на гражданското участие в местната политика.

 

Няма направени коментари
Още от рубриката "гласове"

Подобни новини

13 Юли, 2018

Искат изнесено заседание на МС в Пловдив за спешно спасяване на Европейска столица на културата през 2019

Демократична България със специално обръщение към Бойко Борисов

Стоянка Кънева

Национални и местни лидери на “Демократична България - Обединение” се обявиха за набелязване на спешни мерки от страна на правителството, с които да бъде предотвратен провал на инициативата Пловдив-Европейска столица на културата през  2019-а година.

„Призоваваме премиера Бойко Борисов да се направи изнесено заседание на Министерски съвет по темата, в което да бъдат чути и гражданите, с цел да се набележат спешни мерки за спасяване на инициативата ЕСК,“ заяви Христо Иванов - лидерът на „Да, България“. По думите му, е крайно време правителството да осъзнае, че това няма да е провал на кмета Иван Тотев. Това ще е провал за България, уточни Иванов.

Шест месеца преди старта на този значим проект кметът ...

» повече