ГласовеМненияНовиниСъдТемида

Протестиращите за парка в Кършияка отиват масово в Административния съд

 Там днес е насрочено заседание по жалба на собственика на имота срещу мълчалив отказ на кмета на Северен Ральо Ралев

Байрям Солак искал да прави паркинг за близо 200 коли

Петнадесети състав на Пловдивския Административен съд ще заседава днес по дело, образувано по жалба на бизнесмена Байрям Солак – собственик на спорния терен зад хотел „Санкт Петербург“. Солак жали „мълчалив отказ“ на кмета на район „Северен“ Ральо Ралев по искане за издаване на строително разрешително за терена.

Бизнесменът е заявил желание да направи временен паркинг и не е получил отговор от администрацията. Според проекта на инвестиционното намерение, с който разполагат защитниците на парка от Кършияка, Солак е планирал паркинг за над 200 коли.

От няколко дни в града на възлови кръстовища са разположени билбордове, с които протестиращите в защита на парка канят всички на делото.

Апелът се разпространява ежедневно и в групата „Да спасим парка зад х-л Санкт Петербург“. Този е от днес:

„От името на Гражданската Инициатива -Да Спасим Парка зад хотел Санкт Петербург , каня всички които искат и могат да присъстват пред Административния Съд ! Днес 14 часа 06-06-2019 ! Започва делото срещу мълчаливия отказ за строеж на 7 декара временен паркинг до реализиране на строителството ! Химерата на строителя ! Подкрепете ни с присъствие !“

Очаквайте подробности.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина