ГласовеГрадътМненияНовини

Главният инженер на общината отива при протестиращите на бул. „Свобода”

Хората и днес не получиха информация какво точно се строи в парка им

Евлоги Георгиев

И днес протестиращите срещу лисата на информация относно строителни дейности в зелената зона край бул. „Свобода” не получиха отговори на въпросите си от общината. Представители на квартала са били на Експертен съвет в кметството, но така и не са разбрали какъв точно е проектът за парка им и какво ще има на посипаната с чакъл широката близо 5 метра алея между дърветата.

„Загубихме два часа, в които научихме някои любопитни неща /като проект за мемориална зала в границите на Младежки хълм, на южната поляна, „само 10% застрояване“/, но велоалеята не беше в дневния ред. Намерихме инж.Калев, който не можа да ни покаже одобрен, подпечатан проект дори за паркоместата и тротоара, защото не било нужно при ремонт. Ремонт на асфалтовата настилка- да, но при изграждане на нови паркоместа и тротоар? А по какво работят работниците в Общината няма данни. Проектът е в КАТ. И е изготвен от фирмата изпълнител. Демек, ходете за зелен хайвер. Пък за чакъла била виновна фирмата, която после трябвало да си го прибере, защото предвиденият тротоар е 1,60м. А пък колчетата показвали уличната регулация! Ми ако е в уличната регулация, защо не си направят велоалеята, а ще правят проект за нея? А улична регулация не видяхме нанесена на чертежа. Вярвам само на очите си! Искам подпечатани документи!”, написа във Фейсбук една от протестиращите жителки на квартала Анета Крушевска.

Гражданите са получили уверение от главния инженер на общината Йордан Калев, че утре лично той ще им представи наличната документация. Той и представители на фирмата изпълнител на обекта ще обяснят какво предстои да бъде извършено по бул. „Свобода”.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. и кво като обяснят ве, това е ТЯХНОТО обяснение, а парка е на всички – кой им даде право да заменят зелена площ с бетон, чакъл, асфалт или там квото са го измислили инджинерите за да има за крадене

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина