Новородените в район „Централен“ получават подаръци от кметството

Актуално Евала Новини

Специална изненада очаква родителите, дошли за акт за раждане

Момченце на 13 дни получи първото поздравително писмо в живота си

340 бебета са проплакали в района от началото на годината

Новороден юнак от смесен брак е първото бебе на район „Централен“, което получи подарък и специален поздравителен адрес днес в двора на кметството. Младата мама Деляна бе дошла с 13-дневния Каан, за да вземе акта му за раждане в историческата сграда на ул. „Христо Г. Данов“, където я очакваше приятна изненада. Получаването на документа се превърна в мило тържество и първата медийна изява на синa ѝ. Лично кметът на района Георги Стаменов, който има две деца, даде документа на майката, а с него Каан Емре Гьокхан Силинмез получи подарък залъгалка. Майката и таткото, който е турски бизнесмен, имат вече специален поздравителен адрес от кмета, който ще стои на видно място в бебешкия албум завинаги.

„Уважаеми родители, приемете моите искрени пожелания по повод появата на нов член във Вашето семейство. Бъдете здрави, търпеливи и отдадени на сина Ви! Използвайте всяка възможност, за да му дарявате внимание и любов в живота. Нека Вашето дете расте щастливо и бъде повод за усмивки за Вас и Вашите близки.

Благодаря Ви, че избрахте район „Централен“ за Ваш дом. Желая късмет и прекрасни моменти за цялото семейство!“ Това е написал Георги Стаменов до гордите родители.

От днес всяко семейство с бебче, проплакало на територията на района, ще получава такова специално писмо. В съответствие с цвета на акта за раждане – розов за момиче и син за момче- са и бланките на поздравителните адреси. В папките с логото на общината има и друг подарък – талон за отстъпка в голяма верига бебешки магазини.

340 бебета са проплакали в района от началото на годината до средата на този месец, разказаха пред Под тепето от служба ГРАО. Тенденцията се е запазила, спрямо миналата година броят на новородените до този момент е почти еднакъв. Само за последните 9 дни обаче има нови 20 бебета в района. През последните 2-3 години в Централен се раждат средно около 1000 деца. В подкрепа на раждаемостта се е записал и най-младият зам.-кмет на „Централен“ Веселин Козарев, който отскоро е баща на момиченце.

Бебето Моника Градулска, чийто номер на акта за раждане – 38 бе изтеглен от кмета Стаменов, получава столче за пътуване в автомобил от фирма Chipolino, която подкрепя кампанията на района за насърчаване на раждаемостта. Моника е родена на 17 януари 2018-а година. Томболата ще се тегли на всеки шест месеца, уточни Стаменов.

Той отправи покана към всички родители в Пловдив, да доведат малчуганите си на Първи юни на Бунарджика, където ще има детски летен празник под наслов „С деца на тепе“. Акценти на събитието ще бъдат артистични изяви на детски градини, томбола с много награди, кътове за игра, състезателни игри. Малчуганите ще могат да се срещнат и снимат с представители на полицията и на КАТ МВР Пловдив. Организаторите и директорът на Първа Районна Служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив г-н Димов обещават цял екип пожарникари да бъдат на място за празника. Част от културната програма на празника на 1.06.2018г. ще бъдат: ДГ „Незабравка“, ДГ „Люляк“, ДГ „Зора“, ДГ „Майчина грижа“ и ДГ „Снежанка“. Всички те ще представят музикална и танцова програма в първата част на празника. Георги Стаменов планира „С деца на тепе“ да се превърне в едно от емблематичните за Бунарджика събития и кани всички деца и техните родители на петъчно междучасие в парка.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.