АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Строят най-голямата ледена пързалка над тунела на Гладстон

Реновираното площадно пространство ще стане зона за забавления през зимата

С настъпването на Коледно – Новогодишните празници пловдивчани отново ще имат ледена пързалка. Организаторите обещават, както всяка година, тя да е най-голямата, монтирана някога в града и страната.

Доставката на съоръжението започна в понеделник с твърде сложна логистика. Живеещите и работещите по „Дондуков“ и „Найден Геров“ в центъра на града бяха предупредени да не паркират автомобилите си на улиците, за да могат да преминат тежкотоварните камиони.

Припомняме, че обичайно ледената пързалка се строи пред Партийния дом и камионите влизаха до там през улица „Иван Вазов“ и паркинга на хотел „Рамада Тримонциум“. Сега заради новата настилка на площад  „Централен“ това не им е разрешено.

Най-ранният срок за отваряне на пързалката ще е в края на този месец, ако метеорологичните условия го позволят. За сега съоръжението е планирано да остане за забавление на пловдивчани и гостите на града до 26 януари 2020 г.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина