АктуалноГласовеМненияНовини

Собственикът на горялата фабрика във Войводиново: Унитемп продължава

В никакъв случай няма да сваляме гард, подчерта Петко Петков  

Дружеството има пълно покритие на застраховката

15 % от служителите на месопреработвателното предприятие запазват работата си, дружеството ще се опита да задържи и другите

Унитемп продължава. В никакъв случай няма да сваляме гард. Това заяви в ефира на БНТ собственикът на горялото месопреработвателното предприятие във Войводиново Петко Петков. Той за първи път коментира огнения инцидент от неделя, при който най-голямата фабрика за месо у нас, а и на Балканите, бе почти напълно унищожена. Петков подчерта, че има екшън план за действие и предприятието ще продължи дейността си. И че ще направи всичко по силите си да задържи всичките си близо 200 служители.

Вече пет денонощия денят и нощта се сливат за мен. Затова не съм правил медийни изяви, тъй като първо трябваше да постъпим така, както се изисква по закон и по правила. Все още нямаме право да влизаме във фабриката и да видим какво е останало от имуществото, тъй като застрахователят трябва първо да влезе. Не нарушаваме никакви правила в този смисъл, тъй като имаме пълно покритие на застраховката. Ако застрахователят бързо си свърши работата, ние все по-малко ще имаме пропуснати ползи, защото новината на деня в този смисъл е, че Унитемп продължава. В никакъв случай няма да сваляме гард, каза пред камерата на БНТ Петко Петков.

Бяхме в шок. По никакъв начин не можем да знаем, нито аз, нито колегите ми, някакви версии. Това, което се случи, беше нещо, което шокира всички служители. Медийният интерес е много голям поради две причини. Първо, защото Унитемп като фирма в последните години много се разви и стана известна като производителят на фермерско свежо месо. И второ и най-важното- заради човешките съдби. Тук работят много хубави хора, с невероятно отношение към работата. Познавам работата на всеки един от тях, в последните четири години сме градили екип. Най-много ми тежи за екипът, който в момента е в неизвестност. Аз обаче държа да кажа пред обществото, че имам много добър план за действие. Той зависи от бързата реакция на застрахователя, каза още собственикът на Унитемп.

Още на сутринта след огнения ад той събрал всички служители и им казал, че изгражда екшън план.

Той е готов. Трябваше ми малко време да се съобразя и със стъпките, които са необходими пред институциите. От тези 200 души, които работят във фабриката, около 15 процента в момента запазват напълно работата си, защото те са ми необходими. Няма да се разделяме веднага и с другите. Не съм давал по никакъв начин повод да се коментира, че служителите ще бъдат оставени на произвола на съдбата. Това, което направихме е, другите хора ще бъдат привлечени в това, което е останало и става за работа, ако има такова, и в старата база, която съществува тук във Войводиново. Там изграждане един мини вариант на голямото предприятие. Другата част, която остава, ние водим разговор с всеки един от тях, като сме привлекли служба за подбор на персонала. Разбира се, не отказвам по никакъв начин да разговарям с „Подкрепа”. Заявявам, че няма друг, който да е по-полезен в тази ситуация на хората, работещи тук, тъй като познавам уменията на всеки един. И ще се погрижа за това, завърши Петко Петков.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина