АктуалноГрадътНовини

Матера също става столица на културата – със 2019 музиканти и грандиозно светлинно шоу

Хиляди светлини и инсталации ще озарят небето над Матера тази вечер

Градът е поканил музиканти от цяла Европа за откриващата церемония

Музиканти от цяла Европа – общо 2019 изпълнители – участват в откриващата церемония на Матера като Европейска столица на културата. С целодневни музикални изпълнения из малкото градче, те ще отбележат началото на града като Европейска столица на културата, титла, която Матера ще споделя с Пловдив.

Изпълнителите ще обикалят както улиците на града, така и домовете на жителите на Матера. Къщите в „стария град“ на Европейската столица на културата ще отворят врати за гости и музиканти от цяла Европа. В късния следобед – по залез слънце – хиляди светлини и инсталации ще озарят небето над Матера. Мащабната инсталация ще бъде акомпанирана от песните на два хора.

В късната вечер предстои и грандиозна заря. Тържествено поздравление ще прочете президентът Серджо Матарела. След това 2019-те музиканти ще направят още едно шествие из града.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. На всичко отгоре отворили училищата и обществени сгради за гостите да им предлагат на всички прясно сготвения местен специалитет. Никакви лазери никакви и видеостени, ние къде сме пред тях с лъскавкото и гърмящото. Само да си бяхме сменили техния слоган с нашият. Да си вземат Заедно-то, че по ще им отива.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина