АктуалноГрадътНовини

Край на пазарлъка – половин милион за превозвачите гласува местния парламент

Рецептата за безпроблемно гласуване в ОбС – Пловдив е кметът да не присъства на сесия

Дебати имаше само докато Иван Тотев бе в залата на местния парламент

Никой не попита нищо изпълнителния директор на ОФ „Пловдив 2019“, който чакаше въпроси по отчета

Таня Грозданова

Общинските съветници отпуснаха безпроблемно, без дебати и без въпроси 500 000 лева на пловдивските превозвачи, които имат сключени договори с общината за масовия градски транспорт от бюджета на града за 2019 година. Решението бе прието с 35 гласа „за“.

Този половин милион се взима от заложените за изграждането на 50-метровия басейн в плувен комплекс „Младост“. Така кметът Иван Тотев изпълни обещанието си дадено пред превозвачите в кабинета на Областния управител, пред портрета на Бойко Борисов, но му „увисна“ друго – това за басейна.

Единствен наруши мълчанието в залата Димитър Чолаков, който заяви, че няма да гласува защото е в конфликт на интереси.

Случващото се на днешното предваканционно и предизборно заседание на местния парламент доказа едно интересно наблюдение на журналистическата гилдия през този мандат, а именно, че рецептата за безпроблемно гласуване в ОбС – Пловдив е кметът да не присъства на сесия. Тотев не се върна след обявената почивка, а дебати за пореден път имаше само докато той  бе в залата на местния парламент.

снимка:архив

Изумително дори вечно питащите за разходване на средства от ОФ „Пловдив 2019“ не зададоха нито един въпрос на изпълнителния директор на фондацията, който чинно чакаше да дойде ред на приемането на отчета им и да бъде разпнат на кръст, но си тръгна в тишина, след като съветниците гласуваха точката без звук.

Още по темата:

Кметът в отговор на превозвачите: Една от причините електронното таксуване да не работи е, че те не са си оборудвали автобусите

Областният управител се ангажира с решаване проблемите на превозвачите от градския транспорт

Областният събра превозвачите от Градския транспорт

Дават допълнителни 500 хиляди лева на превозвачите от градския транспорт

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина