АктуалноГрадътКултураНовини

Екскурзоводите от Free Plovdiv Tour засадиха 13 дървета до Гребната база

Част от екипа на Free Plovdiv Tour, съвместно с кмета на Западен, залесиха пространството до моста на Гребната база.

От сдружението, което стои зад проектите Free Plovdiv Tour, Graffiti Tour, както и Arts & Crafts Tour (Сдружение 365) присъстваха петима представители, които допринесоха към залесяването със 7 двугодишни фиданки от специални видове – червенолистна японска вишна, липа, бреза, вечнозелен дъб и явор.

Инициативата беше подкрепена от Общината в лицето на кмета на Западен – Димитър Колев, който заедно със свои служители засади 6 фиданки, предоставени от ОП „Паркове и градини“.

Екскурзоводите също така предоставиха 15 млади дъбови фиданки на общинското предприятие за отглеждане, за да може съвместната залесителна дейност да продължи.

От Сдружение 365 предвиждат активна зелена кампания през 2020 и благодарят на общинските власти за съдействието и за заявката за общи действия за превръщането на Пловдив в по-зелено и с още по-високо качество на живот място.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Над 20 човека, вкл. около 4-5 служители на „Паркове и градини“ плюс камион – в резултат, засадени 13 фиданки, средно по пол’вин пръчка на човек. Ако сложим и фотографа, шофьора на кмета и ПР-ката, производителността пада на 0,3 пръчки на човек. Е.ати производителността.
    Ра’ота, ра’ота, ра’ота … пфу!

    А, забравих писача на статията, редактора и пр., да ме прощават.
    Важното е, че видяхме позите на малкия (буквално) кмет.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина