ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Какво да правим в Пловдив (02-07.11)

Джаз вечери, рок концерти и празник на живота в Пловдив тази седмица

2 ноември

Dia De Los Muertos

Един от най–значимите културно-религиозни празници, почитан в Мексико ще ни дойде на гости в град Пловдив този уикенд.

Предполагали ли сте, че смъртта може да бъде повод за усмивки и голямо празненство?

Точно това се случва в началото на ноември всяка година, когато в страната на мариачите и текилата отбелязват “Деня на мъртвите“. Характерно за празника е, че с него честваме живота, докато си спомняме за близките ни, които вече са го напуснали. На този ден се отдава почит на починалите, а мексиканците знаят как да го направят цветно. Опознайте културата на тази красива страна отблизо!

Маскирайте се и сложете подходящ грим за събитието.

Награда за най-добър външен вид- 5 дена/4 нощувки в хотел в Мексико сити.

Wunderbær
17 часа

Ревю & Paraplanner live at VOID

Основоположниците на пънк – ню уейв музиката в България, група Ревю, ще посетят Пловдив. Съучастници ще им бъдат Paraplanner.

Paraplanner се събират в края на 2014 година с идеята да правят авторска музика. Стилът на групата не може да бъде определен с няколко думи, защото музиката им е вдъхновена от артисти, творящи в сферата на R&B, jazz, soul, reggae, hip hop, trip hop, alternative rock, balkan и funk музиката.

Club VOID
Врати: 21 часа
Старт: 22:30 часа
Вход: 10 лв.

Snade / Froyd / Beta Live @PCS

BETA (grunge-alternative) от Варна, ще забият за пръв път на нашата родна пловдивска сцена. Момчетата от североизтока ще вземат със себе си цялата си енергия и ще я стоварят върху вас, представяйки дебютния си албум, който, до датата на концерта, вече трябва да сте слушали.

Froyd (post-punk, indie) са столични машини, направени да ви раздвижат и покажат тъмната страна на София. Ако това не ви звучи достатъчно яко, имат саксофонист и това лято ни удостоиха с втория си студиен албум, който ще имате възможност да чуете на живо, ако се появите.

Snade (experimental punk, grunge) ще се появят точно когато си мислите, че нямате повече енергия, за да ви поканят в техния свят на нелогични композиции и искрени, глезени тийнейджърски текстове, които ще ви накарат да напълните клуба с телесните си течности. Като казах течности, ако искате да си spoil-нете сета им, слушайте EP-то.

Пост-културна сцена
Вход: 5 лв. на място

4 ноември

Куиз за сериали

Второ издание на тематичен куиз за сериали в клуб „Фарго“. Ще проверим знанията си за любими сериали. И разбира се ще се забавляваме с тематична музика, напитки и много настроение. Съберете отбор и направете своята резервация.

Куизът може да включва всякакъв тип въпроси относно сериали, телевизии, компании, рекорди и т.н.

Резервации – Club Fargo – 0877200607

Такса за участие: 3 лв. на човек от отбор

Клуб „Фарго“
20:30 часа

6 ноември

Късо кино във Фарго

Тази сряда на КЪСО КИНО ВЪВ ФАРГО ще видим три филма на Яна Лекарска, която е завършила кинорежисура в Нов български университет, а след това и в Chung-Ang University в Сеул, Южна Корея. Филмите ѝ са нещо наистина различно и специално.

КАТО ЗАХАРЕН ПАМУК (18 минути)

В един от онези дни, когато всичко й се струва безнадеждно, Со-Ри среща един странен непознат. Той сякаш познава всяка нейна тайна, страх и мечта. И без да може да се спре, тя тръгва след него в посока, от която може и да няма връщане назад.

НОЕМВРИ ЩЕ БЪДЕ МАЙ (19 минути)

Ми-сун тъкмо се е пенсионирала след дълги години работа като редактор. в голямо издателства в Сеул. Един ноемврийски ден обаче тя решава да поеме една последна задача и да придружи известен писател, докато той прави проучване за новата си книга в град Куанджу. Но когато пристигат в града, миналото на Ми-сун я застига.

ТУК И СЕГА (18 минути)

7 сцени, 7 кадъра, 7 диалога. Той и тя се срещат като непознати, но тази разходка през града може да се окаже нещо повече, отколкото те очакват.

Клуб „Фарго“
19:30 часа

7 ноември

Среща с Петя Крушева – Тайните на Средновековната кухня

С културолога Петя Крушева ще си говорим за тайните на Средновековната кухня. Петя Крушева е автор на чудесната книга „Средновековната кухня (VII-XVI в.)”, както и изтъкнат кулинар, който не само е събрал стотици средновековни рецепти, а и лично приготвя много от тях на различни исторически фестивали. Ще изясним каква е трапезата на средновековния човек и как храната се осмисля през ритуалите? Каква е храната на заможните и каква на бедните? Манастирската трапеза и колко праведен е животът на монаси и монахини в действителност? Средновековните правни регулации относно храната? Чревоугодничеството и наркотиците на средновековната трапеза? Предвидена е и дегустация, разбира се. Срещите на Пловдивско историческо общество са отворени за публика и всеки ще може да зададе своите въпроси.

Петното на Роршах
19:30 часа

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина