Въжен мост за катеричките на Бунарджика: Нужен ли е?

Актуално Градът Живот Новини

Шефът на Зоопарка обследва проблема

Пловдивчанин внесе предложение в Общината за въжени пътеки над бул.“Руски“, за да пресичат безопасно пухкавите гризачи

Таня Грозданова

Имат ли нужда катеричките на Бунарджика от въжен мост? На този въпрос ще трябва да отговори директорът на пловдивския зоопарк. Той е натоварен, като специалист, от кмета на града и Експертния съвет по устройство на територията да изготви доклад за скокливите градски обитатели от парка, състоянието им, докъде се простира техния хабитат и имат ли нужда от „въжени пешеходни пътеки“ над булевард „Руски“.

Идеята за безопасно пресичащи катерички кметът сподели преди седмица в социалната мрежа. Оказа се, че наистина в Общината е подадена молба от Рами Елиас Кремести, които смята, че въжетата за катерички над булеварда са необходими, за да се превърне Пловдив в истински европейски зелен град.

„Да, наистина има такова запитване. Дори направихме проучване и се оказа, че такава практика съществува в Европа и на запад. Идеята е много интересна, освен това не струва скъпо. Инвестицията е малка, но пък е имиджова за града. За това сме възложили на директора на Зоопарка да направи проучване и да изготви доклад за необходимостта и ефекта от въжените линии за катерички,“ коментира кметът Иван Тотев пред репортер на Под тепето.    

Споделете ни във:

1 thought on “Въжен мост за катеричките на Бунарджика: Нужен ли е?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.