Безпрецедентна подкрепа за Пловдив 2019 от Семейството на ЕСК

Актуално Гласове Градът Култура Новини

Европейските столици на културата развяха флага на ЛГБТИ до трибагреника в Ирландия

Таня Грозданова

Снимка, на която близо 50 представители на Семейството на Европейските столици на културата развяват трибагреника, националния флаг на Ирландия и знамето на ЛГБТИ – движението е публикувана на страницата на бъдещата Европейска столица на културата 2020 – Голуей. На поста е изписано послание за безпрецедентна подкрепа към екипа на  ОФ „Пловдив 2019“.

„Липсвате ни приятелите от Пловдив 2019, изпращаме ви любов и подкрепа от Вашето ЕКС семейство в Голуей“

В момента, в Голуей (Ирландия) Европейска столица на културата 2020 се провежда годишна среща на семейството на ЕСК, на която пловдивски представители не са могли да заминат поради много ангажименти около проекта в Пловдив – настоящата Европейска столица на културата, разбра репортер на Под тепето.

В знак на солидарност с Пловдив 2019 представителите на близо 40 града се снимаха със знамената на България, Ирландия и знамето дъга на ЛГБТИ.

По този начин Европа влиза в логото #Заедно/Together, за разлика от случващото се в града ни, където изкуствено създадените политически дразги ще продължат и утре. Очаква се на редовното заседание на Общински съвет – Пловдив да бъде разгледана точката за тримесечния отчет на Фондацията от началото на годината, която бе отложена от извънредната сесия в понеделник.

Споделете ни във:

9 коментара за “Безпрецедентна подкрепа за Пловдив 2019 от Семейството на ЕСК

 1. Нека следваме думите на Апостола – чиста и свята република, където всички са рaвни.
  Plovdiv Pride!
  LGBulgariaT

 2. Все още не разбирам какво общо има социалната ориентация на този или онзи с културния календар на града?

 3. Има общо, защото гей културата трябва да бъде уважавана като всяка друга. Ако ВМРО бяха забранили българската култура веднага щяхте да скочите на нож

 4. Гей културата?!? Вземи се гръмни! Айде да ти дам малко примери – Леонардо, Микеланджело, Чайковски, Пруст, Айзенщайн, Меркюри, Нуреев. Само, че тяхното не е гей култура, а Култура. С главна буква.

 5. Той даде читателят-достатъчно творци на културата ни изброи. Дай
  ни ти примери за твоето ниво.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.