Подтепето

айляк

04 Ян, 2017

Спортен комплекс „Сила” е пред завършване, ще конкурира Колодрума

Гигантската сграда най-вероятно ще е отворена с настъпването на пролетта

Тя ще приютява културни мероприятия, спортни състезания, фитнес, басейн, заведения и СПА център

Паулина Гегова

Общинската спортна зала Колодрума скоро ще има сериозна частна конкуренция. Става въпрос за гигантски многофункционален комплекс край бул. „Васил Априлов” в близост до ВМИ, за който ви информирахме още през август. Сградата, чиято цел е да домакинства на много спортни и културни събития, няма да разполага с обемите на Колодрума и няма да може да събира толкова публика, но пък частният интерес гарантира повече гъвкавост и по-добра комуникация с потенциални бъдещи партньори. Нещо, с което от Колодрума не могат да се похвалят.  

Комплексът се намира между Медицинския университет и СОУ „Климент Охридски”, обхващаща част от улиците „Тракия” и „Филип Македонски”. „Сила” ще е втората по големина постройка за спорт, но и за културни събития, след Колодрума.

Под тепето направи днес проверка на място, за да установи, че амбициозният проект е пред завършване. Строителите и техническите служби работят всекидневно. Вътрешността все още не е готова, но 90% от фасадата вече е завършена. Постройката ще разполага с 4 етажа паркинг, зала за 1700 зрители, арена за концерти и място за спортни турнири. Не е ясно точно кога залата ще бъде завършенa , но строителите  предполaгат, че официалното й откриване ще се състои след няколко месеца.

Не бързаме за никъде. Предпочитаме построяването да отнеме повече време, но да стане качествено. Не искаме да предвиждаме точна дата, а после сградата да не е готова на време и така да излъжем хората, заявиха техническият ръководител и членове на екипа пред Под тепето .

Те са силно ентусиазирани за бъдещето на постройката и се стремят да изпипат детайлите до най-малката подробност. Освен културните и спортни мероприятия, сградата ще се превърне в дом на фитнес клуб, СПА център, вътрешен басейн и заведения.

Хората от квартала обаче са силно притеснени, че гигантската за вътрешно кварталната улична мрежа постройка ще предизвика тотален хаос с трафика и паркирането в района по време на събития.

Няма направени коментари
Още от рубриката "айляк"

Подобни новини