Какво да правим в Пловдив тази седмица (16-19.04)

Живот
Тази седмица Пловдив е арт. Ще се насладим на интересни изложби и френски уникати на книгоиздаването и ще обсъждаме що е то айляк
Снимка: iieuan

16 април

Френски уникати в Капана

В книжарница „София Т.“ ще видите изключително редки образци на френското книгоиздаване. По време на Възраждането, през XV в., Франция е един от най-големите центрове на Европейското книгопечатане. Димитър Балджиев, френски гражданин от български произход, роден в Пловдив, е посветил целия си живот на страстта да издирва, съхранява, реставрира и колекционира издания от началния етап на Европейското книгоиздаване. От колекцията му съдържаща хиляди безценни екземпляри той ще представи в Пловдив образци от XVI, XVII, XVIII в. от френски издания, френски автори и френски печатници на теми философия, история, география, пътеписи, театър, законодателство и религия. Посетителите ще могат да видят първото издание на френска граматика на български език, издадена 1869 г. във Виена.

Представените книги, документират водещата роля на френската култура по време на Възраждането и значението й за оформяне на духовния облик на Европа и света.
Заповядайте, разгледайте и дискутирайте по темите, които Ви интересуват, защото уникатите в културния живот на Европа са част от нашата идентичност.

16 април – 11 май
книжарница „София Т.“

Quiz Night @Podleza bar&fun

Различни видове въпроси и разнообразна тематика, разпределени в няколко кръга – твърдения, тестови, отворени въпроси, снимки, песни, филмови трейлъри и други. Съберете вашия отбор и елате да покажете знания, а също и да научите нови и интересни неща! Освен награда за победителите ще има и шотове за отбора с най-много точки от Рок&Метъл кръга! За записване пишете на страницата на бара (име на отбор, брой хора в отбора) или на място в бара.

Podleza bar&fun
20.30 часа
Вход за участие: 3 лв. на човек

17 април

Любомир Канов в литературния салон на Пловдив

Любомир Канов е сред малкото български мислители, които защитават човека срещу тоталитарните привички на всички идеологии. Неговата биография на политически затворник по времето на комунизма дава тежест на всяка негова дума, в която разобличава тоталитарните съвременни идеологии. Изумителен интелект, фантастичен събеседник, възможността да бъде чут на живо е изключителна рядкост.

Петното на Роршах
19 часа

Кръгла маса: Човешкият фактор в Индустрия 4.0

Индустрия 4.0 е пресечната точка на физическата, дигиталната и биологичната сфери, позната още като четвъртата индустриална революция – новата ера в индустриалните технологии. За да бъдат конкурентоспособни компаниите следва да генерират допълнителна печалба и да увеличат производителността си, което означава, че те ще трябва да следват тенденциите в новите дигитални технологии, за да успеят в новата дигитална ера.

Бизнесът ще има нужда от работници, притежаващи дигитални умения, приложими за отделните индустриални сектори. Необходими са обучителни програми, комбиниращи спецификата от даден сектор с набор от умения в сферата на т. нар е-лидерство и ИКТ.

Русенската търговско-индустриална камара работи по изготвянето на професионално обучение за Индустрия 4.0, имащо за цел да:

– актуализира и преквалифицира служители от индустриалните сектори, с фокус върху дигиталните умения
– подпомогне предприемачи, като им предостави обучение за потенциала на ИКТ в традиционните индустрии
– обучи служители и мениджъри в умения за е-лидерство, което ще доведе до по-добра заетост и кариерни възможности
– въведе ИКТ уменията в традиционните индустриални сектори като признати професионални умения чрез системата ECVET (Европейската кредитна система за професионално образование и обучение)

За да бъде максимално полезно и практически ориентирано, обучението ще бъде разработено да отговаря на конкретни нужди на бизнеса, поради което е необходимо компаниите да вземат активно участие в разработване на програмите като определят своите нужди от обучения.

За тази цел е предвидено провеждането на няколко кръгли маси в различни градове на страната с представители на компании, които впоследствие ще имат възможността да се възползват безплатно от обучението.

Времетраене на събитието: от 10:00 до 14:00ч.
Специфично изискване: прави се аудио запис на дискусията
Сектори: производство, автомобилостроене, електроника, транспорт/ логистика, др.
Профил на участниците: предприемачи, ИКТ мениджъри, ЧР мениджъри, производствени мениджъри, мениджъри оптимизация на процесите. За предпочитане е участниците да бъдат мениджъри на високо ниво с цел познаване нуждите на компанията от обучение на служители.

Limacon Event Center
9.30 часа
За записване: welcome@limacon.bg

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.