БългарияВластНовиниПод лупа

Уволнен е директорът на АПИ

Ръководството на Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ) е освободено. Засега няма информация кой ще оглави агенцията. Уволнени са Георги Терзийски, Иван Досев и Олег Асенов, съобщава Свободна Европа, цитирайки говорителя на служебното правителство Антон Кутев.

За рокадата се разбра късно в сряда от статус на Георги Терзийски във Фейсбук. “Трудният и неизвестен път е предизвикателството, което те кара да преодоляваш безпътицата. Благодаря на моите спътници по пътищата на съзиданието. Оценката за строителите и разрушителите ще даде времето. Екипът беше страхотен! АПИ е един от моите университети!”, написа Терзийски.

Терзийски беше назначен за председател на Управителния съвет на АПИ в началото на 2019 г. В началото на 2020 г. тогавашният премиер го изгони от заседание на Министерски съвет заради проблеми с организацията на винетките и го обвини в правене на “номерца”, като му нареди:

“Във всеки център на населеното място около София отиваш лично днеска, заставаш на площада и като едно време тея глашатаите: „Няма да има винетки“. Викаш по три пъти, обикаляш и се прибираш тогава“.

Източник: Свободна Европа

На корицита: Георги Терзийски по време на церемония за Електронната система за събиране на пътни такси през 2019 г./ Снимка: МРРБ

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина