ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ВластГрадътИзбориНовини

Георги Колев: Къде да се изгради най-голямата увеселителна зона в Пловдив? Отговорът е – в река Марица

Кандидатът за кмет е убеден, че урбанизирането на реката ще промени кардинално облика на града

Заведения, детски площадки, зони за стрийт фитнес, велоалеи, увеселителни паркове, места за плажуване, кътове за отдих върху стотици декари в Пловдив. Къде е възможно това? Отговорът е – в река Марица! Така кандидатът за кмет Георги Колев споделя убеждениято си, че урбанизирането на река Марица може да промени кардинално облика на града, като даде огромен тласък на индустриите в Пловдив и опита ни да го превърнем в туристически бранд .

„Река Марица е богатство, което малко европейски градове могат да се похвалят, че имат. Ако тази река бъде урбанизирана по начин, по който ние предлагаме, тя ще се превърне в най-голямата рекреационна зона на града. Няма да има такъв тип преживяване в България, като ще черпим опита от – немските, френските и испанските градове“, заяви Георги Колев. Той дава примери с редица големи градове, където това е постигнато, а географското местоположение и даденостите на Марица не отстъпват на тях.

„Ако се поставят основите за социализацията на река Марица, това ще предизвика огромен инвеститорски интерес, ще отвори хиляди работни места за огромен обем от време. Това са хиляди декари земя, които при правилна организация могат да се превърнат в прекрасна зона за рекреация с всякакъв вид атракции, които биха могли да държат пловдивчани в централната зона, без да се натоварва градът с 365 дни заетост“, казва кандидатът за кмет от ЗС „Александър Стамболийски“.

През последните години проектът за социализация на река Марица забуксува. След няколко опита градските власти да дадат основите на него, министърът на Околната среда и горите спря проекта.

Новата власт трябва да обърне сериозно внимание на този проект, за да се превърне града в топ дестинация за туризъм, като се отворят и нови възможности пред пловдивчани. Урбанизирането на река Марица е сред основните приоритети на Георги Колев, който заявява готовност да работи от първия ден следи изборите по него, а не просто да се прави „между другото“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

  1. още се виждат останките от ПЛАВАТЕЛНА МАРИЦА от 70те години дето вместо каици щяхме да акостираме океански крузъри със съответната пристанищна инфраструктура, кръчми, бардаци и проституция и хазарт за икономическо замогване на Града и Гражданите (за Европейско Раз-дрън-дрън).
    САРБ =Селянки за Американско Развитие на БГстан обаче възразяваме.

  2. КРАЙ, НАДЕЖДА ВСЯКА ОСТАВЕТЕ!
    ТАЯ АГИТКА ПЕРКОВЦИ НИ Е ИЗВЕСТНА ОТДАВНА: „…проектът за социализация на река Марица забуксува. След няколко опита градските власти да дадат…“ ДЕТО В ЧОРБАТА БЯХА НАСЛАГАЛИ ГУМЕНИ НАДУВНИ „БАСЕЙНИ“ ДА СЕ ПЛАЦИКАТ БУДАЛИТЕ И БЕЗДЕЛНИЦИТЕ И НАВЛЕЦИТЕ.
    КОРЕНЯКЪТ ПЛОВДИВЧАНИН Е НАЯСНО И СЕ Е РАЗБРАЛ С ПАЛАВАТА МАРИЦА ОТОТДВАНА, ОТ ВЕКОВЕ. АЙДЕ НЯМА НУЖДА ЗЪБОЛЕКАРИ И ВИОЛОНЧЕЛИСТИ ДА ДАВАТ АКЪЛ НА ГРАДОСТРОИТЕЛИТЕ =ШКОЛУВАНИ, УЧЕНИ, ОПИТНИ= КАК ДА ПЛАНИРАТ КВАДРАТУРИТЕ -МЕТРИ, ДЕКАРИ, КВАДРАТНИ ПЕДИ- КОИТО ПРИ ВСЕКИ СЕЗОН ЩЕ БЪДАТ ОТНЕСЕНИ КЪМ ТУРСКО.
    ПАЗИМ СИ ОЩЕ СНИМКИТЕ НА „ПЛАЖУВАНЕ“ С ГУМЕН ДЮШЕК НА ТЕРАСАТА НА ДОМ НА ТЕХНИКАТА =КОЛКО ПО-ЛЕСНО И ИКОНОМИЧНО ОТ ФАНТАСМАГОРИЯТА.
    НО ВАЖНОТО Е, ЧЕ ТОЯ СЕ ВОДИ ПО АКЪЛИ БЕЗ ДА Е КОМПЕТЕНТЕН.
    ДА СИ ГЛЕДА НОТАРИАЛНОТО МАГЬОСНИ1ЕСТВО И БРАКОРАЗВОДНИТЕ КАУЗИ, МАЙНИ, НЕ ГО СЛАГАЙТЕ ДА НИ ПРЕДВОЖДА, ЩЕ СТАНЕ ОЩЕ ПО-СТРАШНО ОТ ИМПЕРИАЛиста.

  3. Страхотна идея!Георги Колев е можещ и компетентен за разлика от някои други кандидати/няма да цитирам имена от уважение към всички/.Успех!

  4. Защо да е полудял,напротив идеите ,които има този човек са реалистични и напълно изпълними.Защо само плюем ,а не виждаме когато ни предлагат нещо добро!Успех на Жоро Колев.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина