Виктор Боев спечели шахматен турнир „Еверест“

Спортен Пловдив

Image title
Възпитаникът  на СОУ „Черноризец Храбър“ Виктор Боев спечели 35-ти шахматен турнир „Еверест“, организиран от движение „Спорт за всички“ – „Мама, татко и аз – баба, дядо и внуче“.  Той се проведе с любезното домакинство на Радослав Бозуков – собственик на хотел Лайпциг и вицепрезидент на движението и с дарителството на Иван Русенов – собственик на магазини „Еверест“.
В турнира взеха участие 82 млади шахматисти  от  8 детски градини, 14 училища на Пловдив и гости от Плевен, Димитровград, Стара Загора, Асеновград и Царацово. Той се проведе по швейцарската система в 6 кръга с по 10 минути време на всеки участник.
Победителите бяха наградени с медали и предметни награди предоставени от Иван Русенов. В проведената томбола,  20 деца си тръгнаха с подаръци, осигурени от Янко Буюклиев и МакДоналдс България.
Впечатлен съм от порасналия авторитет на 35-годишния турнир „Еверест“, от видимото израстване и порасналата игрова мисъл на децата. Подкрепата на родителите, дошли да наблюдават играта в турнира е добър признак за бързото израстване на децата, сподели Кузман Погончев – Директор на турнира и почетен гражданин на Пловдив.
Шампиони станаха: Виктор Боев, Ивета Добрева, Койчо Коев,Рада Минева,  Иван Караджов и Елена Чобанкова.  

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.