55-те часа на маратонеца Краси Георгиев: подкрепен от велосипедисти, майки с деца, пенсионери

Актуално Спортен Пловдив

Пейсърите от Marathon Plovdiv с перфектна организация за професионална подкрепа към спортиста

Близо 1000 души се включиха в различните инициативи от празника

Дори неделният дъжд не спря Краси Георгиев към опита му да тича около 55 часа почти без почивка. Ултрамаратонецът, който стартира предизвикателството си в 10 сутринта в петък от Гребната база завъртя стотици обиколки в Цар Симеоновата градина през целия уикенд. Около 1000 души се включиха в подкрепа на инициативата, която цели да мотивира хората да се движат повече и да преследват мечтите си, както и с благотворителната кауза за събиране на средства към малчуганите от сдружение "Деца с онкохематологични заболявания".

През повечето време той тича по алеите на Цар Симеоновата градина, като винаги с него има двама души, част от Marathon Plovdiv. Екипът на Краси Георгиев похвали пловдивските помагачи за перфектната организация – някои от които са завъртяли над 100 км, заедно с Краси. Т.нар. "пейсъри" тичат заедно с него за да поддържат темпото му, както и да се грижат за психическата му мотивация.

Освен предизвикателството на ултрамаратонеца, събитието е обвързано и с подкана към пловдивчани да спортуват по различни начини. Почти в целия си маратон с него обикаля един човек с велосипед. Партньори в тичането са му станали няколко майки с колички. На събитието се е появила и една от най-добрите бг тенисистки в историята – пловдивчанката Цветана Пиронкова, която от няколко години се е концетрирала в грижите за своето дете. Организаторите бяха впечатлени и от пенсионер – военен. По неговия разказ, той не е изминавал повече от 10 км в живота си, но сега е направил по 42 км и в петък, и в събота, като беше на "терен" и в неделя.

Близо до Пеещите фонтани се намира екипът на Краси Георгиев, който следи неговото представяне, времето, скоростта, здравето му. Там се записват и всички участници – някои от тях тичат из градината, други се впускат в спортуване на място – на мобилния фитнес център с велоергометри, пътека, тежести и други уреди. Около 500 души са минали в инициативата в първите 30-ина часа – от 10 сутринта в петък до 14 часа в събота, разказаха организаторите, като до края на събитието в неделя приблизителната бройка доближава 1000 души, спортували по един или друг начин с Краси.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.