Тенисистите на Локомотив плачат с Пиронкова от щастие

Спортен Пловдив

Еуфория на кортовете на СТАД след триумфа на Цвети в Сидни

Дора Рангелова: Тя показа дух, при все, че мнозина я бяха отписали от големия спорт. Цвети е пример за младите

Тенис клуб Локомотив преживя триумфа на Цвети днес
Тенис клуб Локомотив преживя триумфа на Цвети днес
Цвети, Цвети, обичаме те!, нареждаха срещу телевизора децата от тенис клуб Локомотив докато гледаха историческия момент за българския спорт- награждаването на Цветана Пиронкова на турнира в Сидни. Най-добрата българска тенисистка грабна първата си титла от WTA след категорична победа над германката Анжелик Кербер с 6:4, 6:4. Целият СТАД се събра в барчето на тенис комплекса край стадион Пловдив, за да стиска палци за пловдивската любимка. Напрежението можеше да се разреже с нож в първите няколко гейма, но след всеки удар на Цвети младите тенисисти и опитната Дора Рангелова ставаха все по-сигурни в успеха на Пиронкова. Като машина е, гледай, играе си с нея, коментираха хлапетата от школата.

След като Цвети вдигна победоносно ръце, падна на колене на корта в Австралия и заплака, всички край телевизора сториха същото. Сълзите от щастие течаха върху бузите на младите тенисисти, мокри бяха очите и на Дора Рангелова. Нямам думи, толкова съм щастлива, толкова съм горда с Цвети, усмихваше се широко треньорът на женския национален отбор по тенис.

Тя доказа, че е роден състезател. Защото не само подготовката и тренировките са важни, важно е да имаш състезателния дух в себе си. Цвети го има. Днес показа дух, а без него не става. Не всичко е форма в спорта. Това, което направи днес е велико. 8 поредни победи, при все, че миналата година много хора побързаха да я отпишат. Тя обаче се пребори. Невероятна е, вълнуваше се Рангелова.

Това, което Цвети направи днес, е пример за младите. На фона на всички отрицателни събития в страната, това е светъл лъч, надежда е, че имаме шанс като народ. Това скромно, отдадено на спорта момиче, да триумфира в сърцето на Сидни! Горди сме, защото тук е израсла. Това ни дава сили- не сме за отписване, нали, допълни емоционално Дора Рангелова. Тя е щастлива, че Цвети се върна там, където й е мястото- челната петдесетица. И че изпълни мечтата си- спечели титла от WTA.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.