Хлапета крънкат Данчо Йовчев да се надбягва с тях

Спортен Пловдив

Легендарният гимнастик даде старт на мемориалния крос „Стефан Попов”

Ще се надбягваш ли с нас, приканиха група малчугани легендарния гимнастик Йордан Йовчев преди началото на мемориалния крос „Стефан Попов” тази сутрин на площада. Не мога, с обувки и дънки съм. Но ще обявя старта ви. Нека най-добрия спечели, но не забравяйте- важно е участието, отговори рекордьорът по участие в летни олимпийски игри. И спази обещанието си, като даде първия старт в състезанието, което ще продължи почти през целия ден.

Петото издание на кроса в памет на основателя на Рефан Стефан Попов събра стотици спортисти на възраст от 6 до 80 години. Участват деца от детските градини, ученици от 1-ви до 12-ти клас, деца от домовете за деца лишени от родителски грижи, студенти, жени, мъже, ветерани и хора с увреждания. Участниците бяха разпределени в 23 възрастови групи и ще бягат по маршрутите из Цар Симеонова градина с разстояния от 80м., 350м., 550м. и 2000 метра.

Победителите и техните подгласници до шесто място бяха наградени с медали и предметни награди от фирма Рефан България и супермаркети Триумф.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.