Четирима олимпийци изпраща Пловдив в Токио

Новини Спортен Пловдив

Плувците Йосиф Миладинов и Диана Петкова, лекоатлетката Габриела Петрова и джудистът Янислав Герчев ще се борят за медали на Олимпиадата в Страната на изгряващото слънце

България да бъде представена от 42 състезатели в 14 спорта на започващите на 23 юли ХХХІI олимпийски летни игри в Токио. Четирима от тях са пловдивски спортисти.

Плувците Йосиф Миладинов и Диана Петкова, лекоатлетката Габриела Петрова и джудистът Янислав Герчев ще се борят за медали и от името на древния и вечен град под тепетата на Олимпиадата в Страната на изгряващото слънце. Днес те бяха поканени на официална церемония в сградата на общината.

С красиви икони на Свети Георги Победоносец, букети и пожелания за успех, кметът Здравко Димитров изпрати трима от общо четиримата участници.

На церемонията присъстваха плувците Йосиф Миладинов и Диана Петкова, и лекоатлетката Габриела Петрова, която пристигна специално от Стара Загора, където води олимпийската си подготовка. Отсъстваше джудистът Янислав Герчев, който вече е в Токио, заедно със своя треньор и баща Атанас Герчев.

От сърце ви пожелавам успех, макар че вие вашия успех вече сте го постигнали. Олимпийските игри са най-високият спортен форум и участието в тях е чест и привилегия за всеки състезател. Убеден съм във вашите качества и ще ви чакам да се завърнете удовлетворени”, заяви при изпращането кметът Димитров.

Миладинов и Петкова летят за Токио в петък, а Габи Петрова последна ще се присъедини към олимпийското село.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.