Смърт след туба домашна ракия

Под обстрел

Петър Петров днес бе видимо спокоен в съдебната зала
Петър Петров днес бе видимо спокоен в съдебната зала
Мохабет завършил с убийство. Такава е историята от село Голям Чардак, която днес влезе в съда. Битова, скотска, грозна и трогателна кримка от един горещ юлски ден миналата година. В който след здрава пиячка Петър Петров пребива до смърт своя авер Георги Калайджиян, за което килърът застана пред Темида.

На 18 юли Петьо отива на гости при Васил Ичков. Били цяла компания, в която бил и Жоро. Сядат на масата отвън, под лозата. Било приятно, а ракията била сладка. Мохабетът започнал добре, но свършил кърваво. Компанията има сложна задача- да пресуши цяла туба домашна гроздова. Не стигат до дъното обаче, защото преди това Петър и приятелят му Георги се хващат за гушите, след като си теглят здрави псувни до девето коляно. Днес никой не помни защо са се дървили един на друг. Вероятно ракията е била виновна, подчертават техни приятели. След попръжките започва задължителният бой. Летят юмруци, крака, клатят се зъби, плюе се кръв и ракия. Петьо бил по-як и малко по-трезвен та бързо взел надмощие в битката. Петров млатил противника си и го сплашвал с военни, които да го спукат от бой. Синът му бил униформен в столицата. След което се кротва и си тръгва кандилкайки се. Нещо обаче го кара да се върне и да почне отново Георги след поредна размяна на реплики. Този път ги разтървават, но за малко. Сбиват се за трети път, който се оказва фатален за Георги. Той залита и пада. Подсъдимият продължава да го бие с юмруци в лицето. Дръпва от земята кол от черница и буквално смачква черепа му с 10 тежки удара. Петър извършва убийството с 1,75 промила алкохол в кръвта.
В материалите по делото е записано, че Георги Калайджиян е отправял смъртни заплахи към Петър Петров. Ще стана, ще взема ножа и ще те заколя, казва Гошо още на масата. Днес се разпитват дузина свидетели по кървавата баня в селото. Една от тях е била на софрата на побойниците. На въпрос каква е била формата на градинската маса: Кръгла, елипсовидна, квадратна или правоъгълна, свидетелката отговори с: „Нещо средно беше“. Image title
Image title

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.