ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Новини

Световната здравна организация обяви коронавируса за пандемия

Световната здравна организация обяви, че коронавирусът COVID-19 вече може да се определи като пандемия. „СЗО оценява заразата непрекъснато и сме дълбоко загрижени както заради притеснителните нива на разпространение и сериозността, а и от стряскащите нива на бездействие,“ каза директорът на организацията Тедрос Аданом Гебрейесус, цитиран от Дневник.

СЗО, досега хвалила мерките на отделни държави като Китай, Италия и Турция, досега се въздържаше дълго от оценката, но не изключваше пандемията да е въпрос на дни. Предишна оценка на организацията бе, че рискът остава „много висок“.

„Всички сме заедно в това и трябва спокойно да направим правилното нещо,“ каза Тедрос. Този коронавирус вече създаде криза, която засяга „всички сектори“ и затова е проблем на цялото човечество, което само с общи действия може да „обърне посоката“.

По думите на Тедрос „някои държави“ не правят достатъчно, а броят на докладваните случаи и засегнатите държави „не обхваща цялата картина“. В изявленията на ръководството и в публикации в социалните мрежи СЗО обръща внимание на факта, че 81 държави не са съобщили за нито един случай, а 57 – за 10 или по-малко, пише още Дневник.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина