АктуалноГрадътНовини

Здравко Димитров за бъдещото правителство: Политиката е дипломация, не забиване на копия – Славчо Атанасов му репликира

Прекалено наведената поза също не върши работа, коментира екс-кметът Славчо Атанасов, към когото Зико се обърна

ГЕРБ е готова да бъде опозиция на национално ниво, но градът ще се управлява така, че да е ясно, че тук живеят хора от всички партии. Така Здравко Димитров коментира политическата ситуация в Пловдив и страната, която по всичко личи, че ще се управлява от опозиционни политически сили на управляващата града ГЕРБ. През 2013-а година също бяхме опозиция, няма да ни е за пръв път и ще се стремим да сме градивна такава, коментира Димитров, но не уточни дали ще има промени в структурата на партията, тъй като той не е в нейното управление, а само редови член.

Новата политическа обстановка не притесни Здравко Димитров като кмет на града. За гражданите и града съм готов на всякакви компромиси, а политиката се прави с дипломация, а не със забиване на копия, коментира още той. Така той реферира към действията на Славчо Атанасов преди 10-ина години като кмет на града, когато тогавашния градоначалник заби на копие договор с централната власт за пари, които бяха забавени към сметките на Пловдив заради приемането на отпадъци в пловдивското сметище. Самият Атанасов направи така референция към българската история и копието, на което цар Иван Асен II забива копие от мирния договор с Теодор Комнин.

Самият Славчо Атанасов не му остана длъжен и веднага реагира с коментар през профила си във фейсбук. Той заяви, че прекалено наведената поза в политиката не върши работа и никой не уважава прекалено прегънатия гръбнак. „Преди копието има 27 много учтиви писма до г-н министъра Дянков с молба държавата да изпълни подписаните ангажименти към града ни. Защото Пловдив изпълни почтено и веднага своите задължения, като прие софийските бали с отпадъци и спести на държавата милиони от тежките глоби. Резултат обаче нямаше. Писмата се намират в архивите на общината, прочетете ги, г-н Димитров. Едва след тях идва копието“, заяви Атанасов, който ба два пъти бе кандидат за кмет след мандата си, но и на двата пъти загуби на балотаж с малка разлика, а преди месеци заяви, че смята да се оттегли от политиката, след като изкара известно време и като депутат.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина