Започва тотална промяна на алеята на булевард „Свобода“

Градът Изпод тепето Новини

Започва пълно обновяване на пешеходната алея на булевард „Свобода“, съобщи кметът на район „Западен“ Димитър Колев. Предвижда се тя да добие модерен вид с нова настилка, пейки и осветление.

Алеята е дълга общо 500 метра, като се пресича от улица „Владивосток“. Тя ще бъде преасфалтирана по цялата й дължина, предвижда се да бъде зададен и наклон за правилно отводняване при валежи от дъжд. Ще бъде изградено изцяло ново осветление, каквото към момента липсва, като то ще бъде осигурено от 50 модерни лампи. Планирано е поставянето на 50 нови пейки и 50 кошчета за отпадъци.

„По този начин тази алея, която е изключително посещавана, ще придобие един изцяло нов вид. През годините сме имали много жалби заради лошата настилка и липсата на осветление. Сега това ще се промени и тук ще изградим една прекрасна паркова среда с огромните дървета, които са около нея. Вярвам, че алеята ще стане още по-любимо място за пловдивчани, като след ремонта тук ще могат да се карат велосипеди, ролери, ще я направим достъпна и за майки с колички. Така ние продължаваме политиката си да откриваме нови паркове и да разширяваме зелените площи в „Западен“, категоричен бе кметът на района Димитър Колев.

Споделете ни във:

1 thought on “Започва тотална промяна на алеята на булевард „Свобода“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.