За четири месеца затварят за движение и част от ул. „Лев Толстой“

Градът Изпод тепето Новини
ул. „Лев Толстой“

За четири месеца затварят за движение и част от ул. „Лев Толстой“. В  участъка от ул. „Богомил“ до ул. „Генерал Радко Димитриев“ стартира мащабен ремонт по проекта от Региони в растеж. Тази част от улицата се затваря от 17 септември (петък) до 14 януари 2022 г.

По трасето започват подготвителни  дейности за предстоящата реконструкция, включително разширяване и улично озеленяване, на пътната отсечка. Първоначално строителите ще осигуряват достъпа на автомобили до разположените в участъка обекти.

От утре се ограничава и движението в дясната лента на северното платно на бул. „Санкт Петербург“, където също започва подготовката за ремонт.

На 23 септември се предвижда да бъде даден официалният старт на мащабните строителните дейности в изпълнение на проекта „Подобряване на градската среда в зона с потенциал за икономическо развитие „Гладно поле“ по оперативна програма „Региони в растеж“, информират от Община Пловдив.

В проекта са включени също рехабилитацията на ул. „Богомил“ (от ул. „Лев Толстой“ до бул. „Санкт Петербург“), ул. „Генерал Радко Димитриев“  (от ул. „Лев Толстой“ до ул. „Георги Странски“), част от ул. „Тодор Гатев“, улично озеленяване и прилежащи обществени зелени площи.

Общата сума на проекта е  11 886 112,50 лв., като 9 264 652,50 лева са безвъзмездна финансова помощ, а  2 621 460 лв. са собствен принос. Срокът за изпълнение на проекта е 30 месеца.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.