четвъртък, януари 21, 2021

Вътрешна проверка в УМБАЛ “Св. Георги” заради смърт на двама пациенти с коронавирус

Актуално Градът Изпод тепето Новини

В УМБАЛ “Св. Георги” върви вътрешна поверка по повод смъртта на двама пациенти, починали в рамките на няколко часа в новосформираното отделение за COVID-19 в Клиниката по алергология.

Репортаж на БНТ показва как преди това двамата мъже чакат за настаняване пред сградата, единият – на кислородно дишане, а другият – легнал на стълбите. Те са преносочени от Инфекциозната клиника, където са лекувани предишните дни. Двамата пациенти чакат повече от 40 минути преди да се свържат с медицинско лице.

Това се случва на фона на изявлението на изпълнителния директор на най-голямата болница проф. Карен Джамбазов, който алармира, че лечебното заведение има остра нужда от медицински персонал при огромния натиск върху системата в града. Факт, който вероятно е станал причина за случилото се и днес. От болницата съобщават, че ако бъде установено нарушение, ще бъде уведомена и пловдивската прокуратура.

Семействата на починалите обмислят за заведат колективен иск срещу Министерството на здравеопазването, съобщават от БНТ.

Областният управител на Пловдив Дани Каназирева също разпореди спешна проверка на случая.

Резултатите се очакват в следващите дни.

Споделете ни във:

3 коментара за “Вътрешна проверка в УМБАЛ “Св. Георги” заради смърт на двама пациенти с коронавирус

 1. Вместо да щадим медиците, какъв АВТОГОЛ е да ги насъскваме един срещу друг във
  ВИЗАНТИЙСКИ ИНТРИГИ

 2. Срещу изнемогващите от умора и неразбиране МЕДИЦИ като се юрнат Биячите на Мутро’полит’ика на бели коне, подпряни от Тежката Артилерия на безделниците Прокуратурци заплатаджии – те тогава ША ЦЪФНЕМ И ША ВЪРЖЕМ.
  Без медици, без здравеопасна система, без тестове, без дисциплина СЕ МРЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ БЕ ХОРА!
  Дсетина месеца наш индж. БайГанев не успява да вдяне, че ПАНдемията не е епидемия!
  (Под съд ли? Да де, като отворят след две години! Веселяци! Бате им БоБо раздаде кюлчетата…)

  1. “…изпълнителния директор на най-голямата болница проф. Карен Джамбазов, който алармира, че…” ИМА ГОТОВНОСТ ЗА ДАЛАВЕРА С ВРЕМЯНКИ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.