КултураНовини

Вибрациите и духът на Пловдив разкрива фестивалът Plovdiv Vibes в началото на юли

В началото на месеца – от 1 – 11 юли в Пловдив за първи път ще се проведе многопластовият фестивал Plovdiv Vibes. Той цели да предостави възможност на пловдивчани да се забавляват, творят и да се движат в различни зони на града, като Младежки хълм, Гребна база, хълм Бунарджика и парк Лаута. Събитието ще се състои от различни микротеми, концептуално обединени от идеята за популяризиране на култура и изкуство в разнообразните му форми.

Plovdiv vibes или Вибрациите и духът на Пловдив ще се проведе с основна зона Plovdiv Stage Park фестивалната зона в подножието на Младежки хълм, където през целия период на формата ще бъде дадено поле за изява на танцови и музикални изкуства, в които участие ще вземат артисти от Пловдив и гост-изпълнители от цялата страна.

Музикалната програма ще бъде придружена от различни активности, тясно свързани сприложните изкуства, ръчното творчество, пърформанси и демонстрации. По време на фестивала ще чуем и изпълнителите Замунда Банана Бенд, селекторите Parapitek, Nearly Dogg, Unknownman, диджеите Hilla & Lin, рок бандата Sevi, и Габана, които ще представят новия си албум – Пулс. Сцената ще бъде наситена и с танци и изпълнения на групи от Пловдив, а за първи път фестивалът ще представи и форматът Отворена сцена *Open stage, който дава поле за сценична изява на различни групи и формации. Форматът обръща и голямо внимание на развитието на творчески умения у децата чрез поредицата Деца творят на хълма, която традиционно включва тематични работилници, насочени към деца и младежи, водени от утвърдени артисти.

Широк кръг от автори ще бъде представен в хендмейд зоната на Младежки хълм, като ежедневно посетителите на фестивалната зона ще могат да се докоснат до изкуството им.

По време на фестивала, в различните части на града ще бъдат организирани и зони за традиционни занаяти, приключения и спорт в градска среда. Стартираме на 01 юли с изпращане на първоюнското слънце с Тай Чи заедно с Едмонт Бадукян, което ще се проведе на Гребната база от 20:00ч. Пълната програма можете да следите във фейсбук събитието Plovdiv Vibes Plovdiv Vibes е част от дългосрочната програма на “Инкубатор” за достъпни културни събития и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2021 година.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина