Трибют, посветен на Chris Cornell, събира феновете на гръндж легендата

Градът Култура Новини

Der Hunds се качват отново на сцена за поредната лайв доза магия. Този път обаче, групата оставя своето успешно творчество на заден план и представя емоционален трибют, посветен на Chris Cornell – един от най-отличаващите се и обичани изпълнители в гръндж и алтърнатив музиката.

Непрежалимият от феновете си вокалист на Audioslave и Soundgarden оставя отпечатък не само върху целия музикален свят, но и върху много български артисти, включително алтернативните рок герои от Der Hunds. Фронтменът на бандата Боби Мудолов споделя, че Пловдив е градът, в който той за първи и последен път успява да види Chris Cornell на живо и да се докосне до магическото преживяване, което е концертът му в Античния театър под леещия се дъжд, „точно като в Сиатъл!“. “Едва ли можете да си представите как се чувствах, когато две години по-късно, на същата сцена – стоях аз, изпълнявайки неговата песен You Know My Name под съпровода на Софийската филхармония,” разказва още вокалистът.

Der Hunds ще споделят с публиката си своите спомени и музикални преживявания и емоции на две събития с музиката на Chris Cornell – в Пловдив и София. Трибютът ще прозвучи първо на живо в “Rock Bar Download” в събота, 21 май, в града под тепетата, а в София – в “Club Terminal 1” на 25 май. Чуйте на живо в изпълнение на Der Hunds Black Hole Sun, Spoonman, Say Hello to Heaven, Like a Stone, Hunger Strike и още много от Soundgarden, Audioslave, Temple of Тhe Dog и соловите песни на Chris Cornell.

Линк към събитията във фейсбук в Пловдив (тук) и в София (тук). Билети има в мрежата на bilet.bg и eventim.bg.

DER HUNDS са:
Боби „Косатката“ Мудолов, вокали, китара
Деян Петков, китара
Мартин Евстатиев, бас китара
Ивайло „Пифа“ Петров, барабани

Споделете ни във:

4 thoughts on “Трибют, посветен на Chris Cornell, събира феновете на гръндж легендата

 1. Гледаме втрещени заглавието и се чудиме аджеба (тур.) свърши’а ли са ИВРОПЕЙСКИТИ изици на които из континенто глаголят племената?

  Ингилизки от британскити острови и оттатък от оня континент по-новия след като се състоя БРЕКСИТо не е ли вече . . . демоде, майни?

  „ПловдивЗаЕДНО“ ли не ни разрешава да заместим пред Каменица (хомо)цветното

  TOGETHER с едно нашенско
  ZUSAMMEN . . . . . . . . . ???

  1. Още повече, че спекулантът от циган-еврей-унгарски корен Дьорд Шорош вече се отказа от манията си „ОТВОРЕНнО ОБЩЕСТВО“ и врътна чучурката…
   пА’ри нЕ’ма -действай!
   Само остатъци все още прокапват (и то държавни, от US AID… до време)

   1. … а я че си кютам на сухари и чешмяна у дзадната стаичка, оти оня Вирус тепърва се задава . . .

    (не бе нищо, прав си да си трибутирваш на провала по ингилизки, ала и язе съм си прав. Нечем на мене да ми е ‘арно – сакам на Вуте да му е зле!)

    1. Колко по-звучно и по-красиво звучи -и отзвучава- като рекна:

     ALLEGRO LEGENDARIS

     -а?
     То не мо’е само по алабамски, я…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.