Студенти с почит споделят спомени за Стефан Данаилов на Сцена на кръстопът

Култура Новини

Театрална работилница под мотото „Словото на сълзите и смеха” ще води Силвия Лулчева от 12 до 14 септември включително в Камерната зала на Драматичния театър

Работната среща с талантливата българска актриса ще се състои в рамките на  фестивала „Сцена на кръстопът“. 

Вратите са отворени за всеки, който се вълнува от действеното сценично слово –  актьори, студенти или театрали. Времето за работа  ни ограничава и няма да можем да покажем голяма продукция, но ще се отдадем на внимателен анализ и работа по текста. Подготовката и уменията на актьора да борави със словото са съществен етап от работата му на сцената и определят до значителна степен въздействието на ролята върху зрителите”, казва Силвия Лулчева.

Пловдив е град с изявени поети и писатели и всички, които се включат в работната програма могат да представят предварително подготвен текст  на пловдивски автор или да изберат от стихотворенията и откъсите, които ще предложа допълнително. Зададеното условие не е ограничение, а само реверанс към местните творци. Ако някой е изкушен от друг автор, съвременен или класик, това само би обогатило нашата среща”, допълва тя. В селекцията на произведения на пловдивски автори активен участник е издателство „Жанет 45”.

Подробности четете на сайта KAPANA.BG

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.