АктуалноГрадътНовини

Стотици пловдивчани на протест срещу бетона по морето

Шествие премина по Главната като част от поредица национални протести

Няколкостотин пловдивчани се включиха в шествие и протест в центъра на Пловдив срещу презастрояването на черноморското крайбрежие. Защитници на природата преминаха по Главната и се събраха пред фонтаните до Община Пловдив.

Протестните действия бяха свързани със строителството край Созопол в местността Алепу и редица инвестиционни намерения, популяризирани в публичното пространство в последните месеци, свързани с черноморското крайбрежие и защитени зони. Бурни реакции в последните седмици предизвика и изграждането на пътеки от чакъл в района на Седемте рилски езера. Протестът се случи и в контекста на предавана по фейсбук акция на съпредседателя на Демократична България Христо Иванов в района на Росенец близо до Бургас, влязъл в спречкване с охранители близо до т.нар. Летни сараи, които се свързват с Ахмед Доган.

Всички тези теми бяха обсъждани от протестиращите, които показваха интересни сравнения на различни зони край черноморието от преди години, които показват масовото строителство в последните десетилетия.

снимки: Добромира Костова

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина