Спипаха мъж, отглеждал плантация марихуана

Градът Криминале Новини

Близо 400 грама марихуана открили полицаите у дилъра

Служители на РУ Хисаря задържаха 42-годишен мъж, собственик на плантация за канабис. Марихуана е открита и иззета от адреси, обитавани от мъжа в две села на територията на областта, а на един от тях полицаите намерили и незаконно оръжие.

Мъжът е задържан, след като служителите на реда открили, че отглежда марихуана в наследствен имот в хисарското село Красново. В хода на последвалите процесуално следствени действия са иззети над 40 растения с различна височина и стадии на развитие, много добре култивирани с образувани глави- съцветия. Плантацията била снабдена и с капково напояване.

При претърсване на имота полицаите открили още 260 гр суха марихуана, натъкнали се и на незаконни боеприпаси, за които лицето не притежавало разрешително.

Последвало претърсване и на територията на друго пловдивско село -Бойково, където лицето имало настоящ адрес. Там полицейските служители открили и иззели още 100 гр. суха марихуана на глави. Общото количество наркотично вещество възлиза на 360 грама.

Пловдивчанинът, който се придвижвал между имотите си с лек автомобил “Ауди” бил причакан и спрян за проверка малко преди прибирането му в къщата на територията на хисарското село, а дръгчек тестът реагирал положително за употреба на наркотици. Случаят е докладван на Районна прокуратура Пловдив, а на задържания мъж ще бъдат повдигнати общо 4 обвинения.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.