Шофьор, предложил подкуп на полицаи, отива на съд

Градът Криминале Новини

46-годишен шофьор ще отговаря пред съда за предложен подпис на полицаи. Срещу Й.С. е внесен обвинителен акт за това, че на 17.12.2021 г. в с. Ръжево Конаре, е дал банкнота от 50 лева на полицейски служители, за да не извършат проверка с „Дрегер“ за употреба на алкохол и да не му отнемат книжката.

На 17.12.2021 г., Й.С. се намирал в с. Ръжево Конаре, където работел. Към 23 ч. решил да отиде с лекия си автомобил „Ауди А6“ до близката бензиностанция, за да си закупи цигари. В същото време, на територията на РУ-Хисаря, се провеждала специализирана полицейска операция за безопасността на движението. На една от улиците в селото служител на МВР подал сигнал със стоп-палка на водача и той спрял.

Установено било, че Й.С. не носел в себе си свидетелството за управление на моторно превозно средство. Полицейският служител му съобщил, че ще му бъде съставен фиш и наложена глоба за установено нарушение по Закона за движение по пътищата, както и че ще бъде тестван с техническо средство за алкохол. Като разбрал, че ще му бъде направена проба с „Дрегер“, Й.С. извадил от джоба си 50 лева и ги поставил в служебния полицейски автомобил.

„Оставям ви парите, да си направите някой ден един хубав обяд“, казал Й.С. Служителите на МВР не взели парите и веднага уведомили дежурния разследващ полицай. Установено било, че Й.С. шофирал автомобила с 1,04 промила на хиляда алкохол в издишания въздух.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.