ГрадътКриминалеНовини

С игри учат деца на безопасност на движението

Заедно с акциите полицейски служители организират открити уроци за най-малките

Наред с полицейските акции за контрол, ОДМВР Пловдив продължава с откритите уроци през летните месеци – във времето, когато децата са навън.

Освен че е нужно да познават правилата по безопасност, малчуганите трябва да се научат да мислят и действат като участници в движението, а за това ще им помогнат практическите упражнения под формата на игри.

Не трябва да забравяме, че те са най- уязвими на пътя просто защото са си деца, коментират от полицията. Опитът показва, че могат да познават пътните знаци, теорията на безопасността, може да печелят конкурси по познаване правилата на движение, но в крайна сметка са подвластни на своята детска природа. И, когато са увлечени в игра или оживен разговор с приятели, се втурват през улицата, забравили, че трябва да се оглеждат за приближаващи моторни средства.

Играта напълно владее тяхното съзнание. Реакциите им са непредвидими и внезапни. Това е и целта на кампания “ Безопасно лято на колела“ – да възпитаваме децата да мислят като пълноправни участници в движението и с това да пазим живота им на пътя.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина