ЖивотЗабавлениеНовини

Рулетката в поп културата – къде е мястото й днес?

Дори и никога да не сте играли на рулетка, трябва да знаете, че това предложение винаги се препоръчва от всички анализатори и почитатели на риска – макар и мнозина да я определят като играта, която идва с много сериозни шансове дори за начинаещите почитатели. Това обаче не трябва да ни изненадва, имена като Чарлз Уелс някога са печелили толкова много в Монте Карло – историята му се развива през 1891 г. и е възможно да не сте го чували. Г-н Уелс е бил толкова добър, че когато започне да играе по-сериозно, крупието в последствие слагало черна кърпа на самата рулетка, за да изчака да презаредят касата отново.

Чарлз най-накрая се запазва и в една много величествена песен, която и до днес може да бъде открита в мрежите: „Човекът, който счупи банката в Монте Карло“. Не трябва да се изненадваме и от още един факт, макар и това да е игра, разработена от френския физик Блез Паскал – факт, който малцина знаят – днес ще открием, че рулетката се е превърнала и в мотивация за холивудски филми. Ще забележим, че Джеймс Бонд я играеше във филма „Diamonds Are Forever“. Филмът „Казабланка“ също показваше някой друг научен трик на българската двойка, която се опитваше да спечели.

Ако се замислите, най-вероятно и вие ще се сетите за филмово заглавие, което заслужава вниманието ви, все пак Холивуд обича да преувеличава историите. Истината е, че ако гледате заглавие с тази игра, сценаристите не са успели да пресилят сценария чак толкова много. Един поглед към видовете безплатна рулетка в платформата на Betemeny ще ни покаже, че освен избора на едно число, можем да открием наличието и на опции, които автоматично ни дават 50/50 шанс за успех. В платформата на анализаторите ще открием, че всички игри са с виртуална валута и практически нямат никакъв риск за нас, следователно можем да се забавляваме колкото искаме.

Някои риалити предавания като „Черно или Червено“ също обърнаха внимание на тази игра и в два сезона показваха стратегии, с които играчът може да се облагодетелства. Други направо откраднаха идеята за колелото на късмета от творението на френския физик и се въртят и до днес в ефир. Един много важен съвет за рулетката – винаги трябва да се играе отговорно. Това преди всичко е забавление, а професионалистите са прекарали доста време в разучаване и изследване, като често на преден план излизат техните успешни игри. Каква е голямата тайна и защо Холивуд, различните риалитита и дори отделни професионалисти я превърнаха в средство, с което да привличат внимание? На първо място е изключително семпла и оставя всичко в ръцете на шанса – до днес много физици са се опитвали да разпознаят коя точно ще бъде печелившата позиция, като има някои, които успяха да достигнат легендарен успех.

Имало е случай, в който казино в Лас Вегас разглобява цяла маса и я изпраща в NASA, за да провери дали не е поставен някакъв механизъм и дали самата маса не е била нагласена. След доста тестове, инженерите потвърдиха най-големият им страх – масата функционира точно така, както трябва. Ще чуете от някого, че тази игра се нарича и „необмислен риск“, но дори и най-елементарната логика ще ни покаже, че всички шансове на наша страна, но само ако сме разумни и логични. Нищо друго не се изисква от този вид забавления.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина