АктуалноГрадътНовини

Разследват корупция за десетки хиляди в община Стамболийски

От полицията съобщиха за открити нередности със средства, предназначени за Териториална полиция и Детска педагогическа стая

Проверка от служители на пловдивския отдел „Икономическа полиция” е предприета по  сигнал за съмнение за злоупотреби със средства на Община Стамболийски, предназначени за закупуване на гориво на предоставен за безвъзмездно ползване лек автомобил на районното управление на МВР в града. За разкриване на обективната истина е изискана и приложена към преписката цялата налична документация, снети са обяснения от всички длъжностни лица с отношение към случая.

Анализът на данните по категоричен начин сочи, че няма допуснати нередности от страна на полицейските служители, ползвали в изпълнение на задачите си въпросния автомобил. Те са го зареждали с гориво, заплащайки със собствени средства, които след това им се възстановявали от общинската каса срещу представяне на съответните разходнооправдателни документи – фактури и касови бележки.

В хода на работата обаче са събрани доказателства, че от 2016 година насам отпускани на Община Стамболийски целеви средства от държавния бюджет по функция „Отбрана и сигурност” за подпомагане дейността на Териториална полиция и Детска педагогическа стая към РУ-Стамболийски не са изразходвани по предназначение.

Установено е, че почти половината от полагаемите около 28 500 лева се намират в сметката на общината, а останалите пари са били усвоени за покриване на разходи от друго естество. Материалите във връзка с тази документирана нередност, станала възможна с участието на длъжностно лице,  на което е поверено ръководенето, стопанисването и контрола на имуществото на Община Стамболийски, са изпратени в прокуратурата за произнасяне по компетентност.

Припомняме, че подобна безстопанственост бе констатирана от служители на отдел „Икономическа полиция” при ОДМВР – Пловдив и в Община Съединение.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. „Проклятието Дянков“ е в основата на лоши и порочни практики за отклоняване и използване на целеви средства не по предназначение.
    .. Добре, че същият не се класира за гуверньор на БНБ.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина