Пускат обновената поръчка за седалките на стадион „Ботев“ до края на седмицата

Актуално Градът Изпод тепето Новини Спорт

Архитект Савов предаде новите проекти за всички сектори на Колежа, строежът на стадиона вече ще има отговорник от страна на общината

До края на седмицата ще бъде пуснато заданието за седалките на стадион „Христо Ботев“, съобщи кметът Здравко Димитров. Той се срещна днес със заместник-кмета по строителство Пламен Райчев, проектанта на стадиона арх. Георги Савов, техническия надзор инж. Атанас Ангелов, изпълнителя на строежа Илиян Филипов и прокуриста на ФК „Ботев“ Асен Караславов, за да се увери, че проектите за всички трибуни на стадиона са предадени в Общината.

Спецификацията за пускането на обществената поръчка за седалките е предоставена на футболния клуб, който като заинтересована страна трябва да се запознае с изискванията бъдещите седалки на стадиона да отговарят на най-високите изисквания на европейската футболна федерация УЕФА, съобщиха още от Община Пловдив.

„До края на седмицата от клуба ще ни върнат документа и заданието ще бъде пуснато в Агенцията за обществени поръчки. В условията за участие изрично ще бъде записано, че всеки желаещ да кандидатства ще трябва да представи мостра от седалките, които предлага, за да се уверим, че те наистина отговарят на спецификацията“, заяви кметът Димитров.

През декември месец местната власт пусна поръчка за седалките, която обаче бе прекратена, тъй като не бе написана качествено. Сега тя беше преработена и се пуска наново. Ако се спазят условията в частта за срокове от първия вариант на обществената пръчка, то доставчикът трябва да изпълни поръчката до 90 календарни дни. Това означава, че един реалистичен срок за доставка и начало на монтажа на седалките може да започне през юни.

Новите проекти за секторите

Преди това архитект Георги Савов предаде и последните проекти за стадиона (без частта за метални конструкции) – за секторите Б и Г, след като секторите А и В бяха предадени по-рано. „Освен пълния проект по всички части, предоставям и отделни папки за Етап 1 от строителството на стадиона, за да има яснота кое точно трябва да се изпълни за лицензирането на съоръжението за efbet-лигата на България“, заяви архитектът на срещата.

Инженер Кирил Младенов внесе в общината и документацията по част „Електро“ за първия етап на строежа на стадиона, включително и проекта за електрозахранване от новите трафопостове, които електроразпределителното дружество EVN трябва да изгради.

Заместник-кметът Пламен Райчев им представи новия член на екипа, който ще координира действията по строежа от името на възложителя. Така се изпълнява едно от изискванията на феновете на клуба Община Пловдив като възложител да следи стриктно изпълнението на проекта с отговорен за целта човек.

След като получи проектите от общината, строителят ще направи анализ на новите позиции в тях и ще предаде за одобрение доклад за стойността им при възложителя Община Пловдив. Това е един от щекотливите въпроси, засегнати от феновете на клуба и пловдивската общественост. За строителството са отпуснати 25 млн лева – като в тази сума не се включват седалките и теренът, който също трябва да се ремонтира. Няма яснота, обаче, докъде ще стигнат тези 25 млн лева, от които до момента са изхарчени малко под 10 млн по думите на строителя Илиян Филипов. Според феновете останалите средства трябва да се използват максимално много за козирката, а не за търговски площи.

Споделете ни във:

2 thoughts on “Пускат обновената поръчка за седалките на стадион „Ботев“ до края на седмицата

  1. А на бас, че парите няма да стигнат, щото в Общината пак си пощипват …следват примера на маминия и тиквата…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.