АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

ПУ запълни 80% от местата след второ класиране, записа 3122 първокурсници

Продължава допълнителният прием за специалности в 8 направления

Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ запълни след второ класиране 80% от местата в общия си акредитиран план за прием през академичната 2021/2022 година. Процентът съответства на 3122 първокурсници, съобщи заместник-ректорът на висшето училище проф. д-р Антон Илиев.

2486 са кандидатите, които ще се обучават по държавна поръчка. Записаните в платена форма са 636 души, обясниха от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

На обявеното днес, 20 юли 2021 г., трето класиране са приети 1003 първокурсници. Те могат да се запишат между 21 и 29 юли 2021 г. включително, но само в работни дни, при инспектора на специалността, уточниха от ПУ.

Пловдивският университет обяви допълнителен прием за 48 специалности в 8 направления. Кандидатстването за този прием в обявените на сайта на висшето училище специалности продължава и в следващите етапи на кампанията.

Документи се приемат и за кандидатстване в специалността „Актьорство за драматичен театър“. Изпитите за нея предстоят, традиционно те се организират от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ през месец септември. Протичат в 3 кръга, които се провеждат в три последователни дни. През тази година определените дати са 15, 16 и 17 септември, съобщиха от висшето училище.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина